23 Mayıs 2012

GÜLLÜ AYNA

Hah hah haaaaaaaaaaaa...
Evet!
Ben!
Şaşırttım sizi değil mi?
Biliyorum şaşırttım!
  

Bu kadar kısa sürede (yani benim standartlarıma göre kısa bir sürede) benden yeni bir proje beklemiyordunuz değil mi?

Aştım canım ben kendimi! :)))
Aştım demişken... Bu aralar canım çok şey istiyor... Çoooook çok şey... 

Mesela dünyayı görmek istiyorum, Küba'ya gitmek, Vietnam'ı görmek, Afrika'da safari... Mevcut tüm lezzetleri tatmak istiyorum...

İstanbul ve New York'ta birer ev istiyorum bir orada bir burada yaşayacağım. İstanbul'daki Anadolu tarafı olursa Bağdat Caddesi'nde, karşıda olursa eğer İstiklal Caddesi'nin tammmmmm ortasında. New York'taki ise Manhattan'da olsun, Broadway yakınları tercihim...

Sonraaaaa, sonra bir tane Cayenne S'im olsun istiyorum. Şöföre gerek yok, kurulayım koltuğuna yayıla yayıla ben süreyim.
Eh tabi bir de bunları gerçekleştirecek para ve hepsine yetişecek sağlık... Eeeeeeee, naapalım, isteyenin bir yüzü kara misali... Ben isteyeyim, olursa olur, olmazsa elimdekilerle de mutluyum :)
İstediğim Cayenne S'in resmini buraya da ekliyorum, ki zaten kendisi bilgisayarımın masaüstü resmidir aynı zamanda, bakıp "secret" yapıyorum sürekli. Bakarsınız olur!




Allahtan New York'a gitmişliğim vardır da o biraz rahatlatır beni :) Aksi halde bir de onun derdi binecekti üzerime...!
Haaaaa.... Bir de "Yaşar bana özel bir konser versin" de isteklerim arasında :)))
Aştım demekle haklı değil miymişim...! :)))

Neyse.... Bu kadar laf kalabalığı yeter değil mi?... Kimse de uyarmıyor ki canım, "Demet hani nerede projen? Kaptırdın gidiyorsun" diye... Kaptıran ben, kendine gelen ben, herşeyi yapan yine ben!!!
Hadi başlayalım...

Gerekli malzemeler basit; ayna, kurdele güller ve slikon tabancası. Aynayı taaaaaaaaaaaa yılbaşından önce gittiğimde ikea'dan almıştım. 4'lü olarak satılıyordu. Aklımda bir fikir olmadan almıştım ve aylardır da arka odada rafta paketinde öylece duruyormuş. Zamanı bugüneymiş :) Aslında bugün için aklımda başka birşey vardı, malzeme ararken aynayı gördüm ve birden bunu yapmaya karar verdim...




 Bu kurdele güllerin hikayesini biliyorsunuz, bir zamanlar bundan deliler gibi yapmıştım. Kullanmadığım yer kalmadı bunları, toka, taç, kart, hediye etiketi, magnet.... Şimdide ayna süsü. Konuyla ilgili geçmişe yönelik bir bakayım derseniz eğer, buraya tıklayabilirsiniz... 
Seviyorum bu gülleri. Seçenek çok. Renkleri, kurdelenin kalınlığı, güllerin büyüklükleri... hepsi size kalmış.

Sonrası gayet kolay. Slikon tabancasıyla gülleri istediğiniz sıklıkta ve dizaynda aynanın kenarlarına yapıştırın. Yapıştırırken yapıştırıcıyı aynanın kenarına sürüp gülleri yapıştırmak yerine güllerin arkasına sıkıp aynaya öyle yapıştırın. Sıcak slikon çok bulaşan birşey ve ayna, cam gibi yüzeylerin üzerinden lekelerini çıkarmak çok zor. Ben nereye bulaştırdıysam bir daha tamamen hiç temizleyemedim...
  


Aşağıdaki resimden ne demek istediğimi rahatlıkla görebilirsiniz. O kadar dikkatli yapmaya çalışmama rağmen yine de ince slikon uzantıları aynanın üzerine geldi ve silmeme rağmen çıkmadı :(


Bunu da duvara asarım fikriyle asma için "şey" yapmak için yine kurdele kullandım. Önce aynanın üst kenarının orta noktasını belirledim ve kurdeleyi bu orta noktaya eşit uzaklıkta prittle yapıştırdım.


Ardından bu kurdelenin daha sonra yapıştırdığım yerden çıkıp aynanın düşmemesi için aynanın arka yüzüne beyaz karton kesip yapıştırdım. Hem böylece aynanın arkasının duvarı çizme ihtimalini de önlemiş oldum! Zekice değil mi?!?!?!!?!?!


 Asma için kullandığım kurdeleyle, Batik ya da Koton'du tam hatırlayamıyorum, oradan arkadaşıma bir hediye aldığımda paketi sarmışlardı. Arkadaşıma hediyeyi verip açmasını beklemiş sonra da kurdeleyi geri almıştım! Haydaaaaaaaaaaaa demeyin. O ne yapacaktı ki sanki?  Muhtemelen paket kağıdıyla birlikte atacaktı. Aslında hediye paketini de isteyecektim ama yırtarak açtığı için pek işime yaramayacaktı :)))


"Oce"lerim dikkatinizi çekti mi? Yeni favorim renkli ojeler. Renkli derken hafif neon olanlar, yani fosforlu gibi tonda olanlar. Yazın sahilde her parmağıma ayrı renk oje sürülmüş olarak tanıyabilirsiniz beni :) 
Bu arada parmaklarım biraz kalındır ama emin olun ki bu fotoğrafta görüldüğü kadar değil!!!

...Ve duvara astım...! Biraz "ev hali" durumundayım. Allahtan yüzüm tam çıkmamış :) 

Flaşlı olarak çektiğimde farketmişsinizidir yine aynanın üzerindeki slikon lekelerini.

Yandaki resimde aynadan yansıyan kare şu anki en favori kolleksiyonumdan bir parçadır: karton bardak altlıklarım! Bahsetmiştim, içlerinde 15 yıl önceden beri tuttuklarım vardır... Arkadaşlarım da biliyor bunları biriktirdiğimi, sağolsunlar onlar da ellerinden geleni yapıyor :) Son İstanbul gezim bu konuda oldukça hareketli ve bereketli olmuştu!

Dün itibariyle 2 yeni parça daha katıldı. Birini postaneye giderken önünden geçtiğim kafede gördüm aldım, daha doğrusu istedim, verdiler, diğerini de bir arkadaşım getirdi. Yakında yeni bir sıraya başlamam gerekecek...







Bu aralar takıntım Survivor... Başından beri takip ettiğim ilk Survivor diyebilirim. O sebeple haftasonları dışarı bile çıkmak istemiyorum neredeyse :) Favorim baştan bu yana hep "Gönüllüler" oldu. Erkeklere meydan okuyan kızlar oldu mu seyrine doyum olmuyor! Adalar birleşti ama değişen birşey olmadı bende. Ya Begüm ya Hasan kazansın! Ünlülerden Nihat'da fena değil... Alp Kırşan gitti, sevindim. Hasan dokunulmazlık sembolü aldı, sevindim. Survivor bu hafta mutlu etti beni :))
 Bu arada günü sonlandırmadan önce paylaşmak istediğim birşey daha var. Henüz yüzyüze görüşemediğim ama konuştuğum, yazıştığım çooook tatlı bir arkadaşımın yaptığı çok güzel şeyler... Yayınlayabilirmiyim dediğimde seve seve kabul etti, ben de seve seve siz de beğenin diye paylaşıyorum :) 

Elinize sağlık Sema Hanım! :)




Herkeşlere harika bir Çarşamba günü diliyorum. 

Kalın sağlıcakla, mutlulukla, neşeyle, keyifle, huzurla...



2 yorum :

  1. Ayy Demet sen süper bi kızsın yaaaa walla ne desem bilemedim. Evde kendimce yapmaya çalıştığım şeyler böyle şahane blokta görücüye çıkınca gözlerim yaşarmadı desem yalan olur. Teşekkür ederim hem de caaanııııııııı gönülden. Şu mübarek günde allah bütün dileklerini kabul eder inşallah. Eder de ben de seni Manhattanda ziyaret ederim :))))))))))))))

    YanıtlaSil
  2. Ne demek efenim... Asıl siz süpersiniz böyle güzel şeyleri yapıp bir de benimle paylaştığınız için... Ayrıca "şahane blog" betimlemesi de çok hoşuma gitti :))) Allah hepimizin dileklerini kabul eder inşallah. Ve siz beni Manhattan'da, İstanbul'da, Ankara'da, Bodrum'da... her yerde ziyarete gelin. Yaşar ikimize özel konser versin. Ama Cayenne S sadece benim olsun...!!! Sevgiler :)))

    YanıtlaSil