19 Nisan 2013

YİNE YENİ YENİDEN NORMAL HAYAT :)

Efendiiiiiiiim...

Nerede kalmıştım???

Hah! Evet! Ameliyat sonrası normal hayatıma geri dönüş :)

Tekrar yürümek, istediğim yere gidebiliyor olmak harika! Son birkaç gündür Bahçeli 7.Caddede tur attım dükkanlara/mağazalara girip çıktım, kendime birşeyler aldım, mutlu oldum!

Annemlerdeyken, kendimi fazla yormadan, birşeyler yapmaya çalıştım elbet...

Yeni bir yastığa başladım. Yine aynı motif. Ama bu defa sadece üç renk.

Bundan sonra bir daha yapacak olursam artık farklı bir motiften olacağı kesin ama :)

Nilberk'e gidecek bu defa ki. Pek sever kendisi böyle bordolu şeyleri :))



Şekilde göreceğiniz üZre üçüncü yastığın motifleri örülmüş olup, muhtemelen sayıca tamdır ama bir türlü elim gitmedi birleştirmeye. Zaten daha öncekilerde de söylemiştim ki bana göre en sevimsiz kısmı birleştirme diye....

Hala da öyle! :)



Burada daha önce yapımını paylaştığım bardak altlıklarından bir takım daha yapmaya başladım ama şimdilik üç tane de kaldım ama!!!

Bu defa daha önce yaptıklarımdan bir sıra daha fazla örerek yarım santim kadar daha büyük yapıyorum. Öncekilerin yanlarından dikerken biraz zorlanmıştım, bu seferkiler çok daha kolay oldu.
 Sonraaaaaaa İstanbul'dan aldığım kolye uçlarından birini sadece zincirden geçirerek kendim kendime kendiliğinden kendime kolye yaptım. Minik kelebekli küpelerim vardı, takım oluverdiler birdenbire!

Fotoğraf çekerken küpeleri unutmuşum, siz kusuruma bakmayın artık :)


Bu aralar bir "B 12" vitamin takviyesi modası var, herkes kullanıyor, iğnesi, tableti... Sanki mucize gibi, unutkanlığa iyiyimiş, ağrılara iyiymiş, saç dökülmesine, tırnaklara.... herşeye iyi geliyormuş. Belinden sıkıntısı olan bir arkadaşım söylemişti ki sinirlere, sinir uçlarına iyi geliyormuş diye... Ameliyattan önce doktoruma sordum ki doğru mudur, bana bir faydası olur mu diye...? Önce ölçtürün, eğer eksiklik varsa alın şeklinde tavsiye etti.

Ben o kadar eminim ki bende B12 eksikliğinden, saçlarım kendimi bildim bileli dökülür ve hep cansızdır. Tırnaklarım ya kırılır, ya kat kat ayrılır, hiç uzatamam falan falan...

Neyse efenim, ölçtürdüm. Aaaa a! O da ne? B12'im gaaaağyet iyi seviyedeymiş. Referans aralığı 170-663'müş, benim ki ise 415 çıktı. Ama demir biraz düşükmüş, bir de çinko seviyemi ölçtürmemi önerdi doktor.

Amanıııın....

Bu ne yav!

Bin türlü şey! Kafaya takmaya bir başlasa insan işin içinden çıkılası birşey değil! Ben de takmamaya karar verdim zaten. Kırk yıldır böyle geldim, eh bir kırk yıl daha böyle gidebilirim nihayetinde :)

Dün dolandım biraz Bahçeli'de dedim ya, Allahın emri, yine oje aldım. Bu defa temkinli/kontrollü davranarak sadece iki tane aldım!

Yaz serisiymiş.

Hemmencecik sürdüm elbet :)
İki kat sürdüm, ancak bu kadar belli oluyor, şeffafa yakın renkteler...

Sonrasında Nilberk'in resim kursuna uğradım. Yaklaşık iki ay önce başlamıştı binbir tereddütle ama büyük bir istekle... Ama şimdi aldı başını gidiyor :)

Ben de velisi (!) olarak uğruyorum elbet arada:)))

Hazır "aldı başını gidiyor" derken önceki iki tablosunu da paylaşayım...














İşte bu şekilde herşey...

Normal seyrine dönüyor...

Yine hergün annemlere gidiyorum.

Yine İstanbul'u çok özledim, gitme planları yapıyorum.

Yine Yaşar konseri olsa diyorum. Son konserine ne yazık ki bel/bacak ağrılarım nedeniyle gidememiş, biletimi başka bir arkadaşıma vermiştim ellerim titreye titreye.... :))

Yine yeniden dövme yapma arzum depreşti, direnmeyeceğim...

Yine bir sürü fikir aklımda, yapayım, öreyim, yapıştırayım, dikeyim, biçeyim....

:)

Bu arada bir etkinlik duyurusu da paylaşmak istiyorum. Tabi daha çok Ankara'dakilerin ilgisini çekebilecek...

Ben götüreceğim kitapları şimdiden kenara koydum Pazar gününün gelmesini bekliyorum.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz eğer;

EMEK BAHÇELİ ESKİ DOSTLAR GRUBU

BLOG : http://emekbahceli.blogspot.com/

FACE BOOK GRUBU : https://www.facebook.com/groups/emekbahceligrubu/

İnşallah hava da güzel olursa şahhane olur! Hem kimbilir belki eski okulumdan birkaç arkadaşımla da karşılaşırım! Ortaokul-lise 6 yıl Cumhuriyet Lisesi'ndeydim. Ama şimdilerde adı da değişti okulumun, yapısı da...

Nostalji de olur hem belki....

Neyse....

Benden bugünlük de bu kadar...

Bu arada birkaç gün önce üzülerek farkettim ki blog sayfamın yaklaşık ilk 60 projesinin bütün resimleri kaybolmuş. Sebebini sonradan anladım. O da şu: bilenler bilir, başlarda sayfam blog tabanlı değildi, kendi alan adım altında ayrı bir hostine sahiptim. Derken blog da açtım. Ve tüm projeleri sayfamdan bloğuma kopyala yapıştır şeklinde aktardım.

Bir süre iki sayfayı beraber götürsem de sonra zor olduğu gerekçesiyle sadece blog üzerinden devam ettim. Gerekli yıllık parayı yatırmayınca da önceki sayfam kapandı. Buraya kadar herşey yolunda. Ama ben sonradan anladım ki kopyala-yapıştır olunca ve kopyalanan yer devre dışı kalınca yapıştırılan yerdeki resimler de uçuyormuş!!! :(

Şimdi vakit buldukça bilgisayarımdan resimleri teker teker yükleyerek güncellemeye çalışıyorum ama biraz vakit alacak gibi... İki tane projenin fotoğraflarını nasıl olduysa bilgisayarımda da bulamadığım için maalesef silmek zorunda kaldım....


Ne diyordum???

Hah! Evet! Benden bu günlük de bu kadar efenim!

Esenlikle kalın ki!

Bahar gelmiş Ankara'dan herkeŞe sevgiler :)





8 yorum :

  1. Öncelikle çok çok geçmiş olsun.motifler yine çok güzel.kolaylıklar dilerim..feyzanincicileri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Feyza,

      İyi dileğin için tekrar teşekkür ederim.

      Güzel bir gün diliyorum...

      Sevgiler

      Sil
  2. çok geçmiş olsun sizden bir ses almak güzel sağlığınızın düzelmesine sevindim, yeni çalışmalarınızı bekliyorum dört gözle.Esma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esma, çok teşekkür ederim...

      Ah bir de üzerime yapışan şu tembellik olmasa neler yapacağım neler...! :)

      Sevgiler

      Sil
  3. demetcim tekrar geçmiş olsun.tırnaklaımlabenimde uzun zamandır başım hep beladadır.sürekli boya tiner vs yapıyor sanırım.ama sana daha öncede yazmıştım propelis kullandığımı ve ilk tırnaklarımı düzeltti.geçen ay evde bittiğinden kullanmayı bırakıp yeniden alma konusunda tembellik yapmıştım ki sonuç enfeksiyon oldu ve 3 kez antibiyotik tedavisi verildi.halada öksürüğüm var.ama inanılmaz yoğun tempom yorgunluğum ve yoğumluğuma rağmen iyi gidiyorum zira 20 gündür tekrar kullanmaya başladım.yani tavsiye ederim.yeni başladığın kırlentin renkleri çok güzel.kolay gelsin ama diğerinide birleştir artık bence:)
    kolyen çok şık olmuş ve sana çok yakışmış.güle güle kullan.
    arkadaşını tebrik ediyorum resimleri gayet güzel olmuş.
    ve kaybettiğin resim ve proje resimlerine çok üzüldüm.canın sağolsun diyeyim başak ne gelir elden.
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay.... Tavsiyeni teeeee o zamanlar dinlemiştim, almaya başladım bahsettiğin takviyeyi... Ama sanırım hemen etki etmiyor, belki bir süre kullanmak gerekiyor, ya da bendeki tezahürü bu yönde oldu :) Sen de kendine dikkat et olur mu...

      Bayılıyorum senin her bir konu için fikirlerini/yorumlarını teker teker yazmana. İnan hepsi çok değerli benim için. Çooook teşekkür ederim...

      Sevgiler :)

      Sil
  4. Ay ben gerçekten özlemişim senin güzellikleriniiii :)
    Normal hayatına döndüğüne çok sevindim, öptüm seniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy ben de çok özlemişim "normal hayat"ı!!! :)))

      Çok teşekkür ederim sevgili Banu...

      Ben de öptüm ama en kocamanından ve "çok"undan!

      Sil