17 Kasım 2013

YENİ YIL YAKLAŞIRKEN...

Arkideşler!

Merhaba!

Ne de çabuk geçmiş on gün, ben anlamadım ki!!!

Bir harala gürele ki sormayın... Annemlerin işleri, doktor işleri, evin işleri, abimin gelişine hazırlık işleri... derken bugün oldu işte!

Doktor işleri demişken.... :(  Boynumda da 4 fıtık çıktı. 2 tanesi başlangıç, bir tanesi orta, bir tanesi de ilerlemişmiş! Yani toplamda 10 fıtıgım var. Bir arkadaşımın yorumunu aynen aktarıyorum: "İnsan vücudunda Allahtan iki yerde fıtık oluyor Demet, belde ve boyunda. başka yerde olsa kesin sen oradan da fıtık olurdun!!!"

Nassı yani? İyi bişi mi dedi bu insan kötü bişi mi, hala düşünmekteyim :)

Neyse..... Bunun dışında şimdilik herşey yolunda şükür. Kasım ortası oldu da geçti bile. Şurada yılbaşına az biraz kalmış, girişmek lazım değil mi?

Geçenlerde pinterestte dolanırken yapımı kolay bir çam ağacı gördüm, yapılışını daha sonra anlatacağım, işte şimdi yaptığım birkaç süsü önden gösterip sizi biraz heveslendireyim dedim :)

Fotoğraflardaki malzemeler çeşitli ama sanırım hemen hepsine aşinasınız. Hatta kardan adamları geçen yıldan hatırlayacaksınızdır. "Yok ben hatırlamadım ki?" diyenleriniz için link burada efenim, bir göz gezdiriniz :)

Renkli düğmeler kullandım ağaçları süslerken. Bir de kot cepleri. Daha önce bahsetmiş miydim, hatırlamıyorum? Uzun bir süredir kot cebi biriktiriyorum. Nerede kimin eski kotu varsa kapıyorum hemen :) Yaklaşık 30 tane oldular. 2 tanesini burada kullandım, kaldı 28!

Yapıştırıcı olarak pritt burada işe yaramıyor, uhu kullanın.

Bol bol resim ekliyorum, canınız iyiceeeee çeksin diye :)



Bu küçük mandallardan bir kutu dolusu var. En az beş sene oluyordur bunları alalı. Mavi-pembe-yeşil ve turuncu olmak üzere dört renkleri var. Pek de kullanmamıştım ama burada çok işime yaradılar!

Sizin yoksa bu mandallardan hiç sorun değil. Telleri kıvırarak elde edebileceğiniz minik çengeller de pekala aynı işi görebilir...


Yeni yıl renkleri genelde yeşil, kırmızı, veyaz ve gümüş renfi. Ama yıldızlar işin içine girince sarı da çok kullanılıyor. Ama ben gümüş rengini daha çok sevdiğim için genellikle o üç rengi kullandım.

Ama siz derseniz ki eğer ben rengarenk yapacağım diye, kim karışır ki size?

Devam edin :)
Yukarıdaki kardan adamla aynı gibi duruyorsa da aslında birkaç fark var arada. Bunun atkısı ve şapkası keçeden. Yukarıdakinin ise her ikisi de örme. Bunun şapkası fiyonklu, ağzı da siyah.

İki tane biraz farklı koydum ki fikriniz olsun diye. Belirteyim hemen, keçeden aksesuar yapmak örmeye göre tabi ki daha pratik.

Şapkayı atkıyı yapıştırırken yine uhu kullanın. Yapıştırınca da bir süre elinizle bastırın. Sonra pat diye kopup düşüyorlar, tecrübeyle sabittir!

Ben uhuyla muhuyla uğraşamam derseniz eğer o zaman birkaç dikişle tutturmak da yine çözüm olacaktır.







Bu arada cebin üzerindeki kar efektlerimi farketmişsinizdir efenim. Onları ise simli ojeyle yaptım. Fırçayla birer damla, aynı karlı gibi oluverdi :) Yakiiiinen bakarsanız eğer düğmelerin üzerinin de simli olduğunu farkedeceksiniz...










Neyse arkideşler...

Benden bu defalık da bu kadar. Umarım herkes güzel bir haftasonu geçirmiştir ve bu güzellikle Pazartesi gününe hazırdır!!!!

(heh heeeeee....! gıcığım işte, var mı!!!)

Ama olsun, yine de herkeŞe güzel bir hafta diliyorum.

Kalın sağlıcak ile, sevgi ilen...

6 yorum :

  1. çam ağacı süper olmuş walla bayıldım. Kardan adamları geçen yıl zaten çok beğenmiştik :) yeni fıtıkların hayırlı olsun olsun da bunların bi çaresine bak artık. Acaba başını eğip elişi yapmak da bunları tetikliyor olabilir mi??? Güzel bir hafta olsun herkese. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık yüzmeye de başladım. Egzersizler keza. Ben yapacağımı yapıyorum artık gerisini belimle boynum düşünsün ki!!!!

      Beğeni için de teşekkür ederim ki! :)

      Sevgiler

      Sil
  2. süper süper süper :) keşke örgü örmeyi bilseydim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ama öyle hemen iç karartmak yooooooook! Bir sonraki proCemi takip lütfen :)))

      Sevgiler

      Sil
  3. la havle 10 fıtık mı? valla şekerim ne yazayım bilemedim ama beni harbiden solladın sen yani.çok geçmiş olsun diyorum canım yaa inşallah 2014 sana en başta ( ah birde bana ) SAĞLIK getirir.
    fotolara yani yılbaşı süslemelerine hasta oldum harbiden:) çok eğlenceliler.kot cebi bende biriktiriyordum valla geçen hafta attım bileydim sana yollardım .hemde boyamıştım mis gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaaaa gitti demek benim kot cepleri ha!!!! Neyse artik saglik olsun :) evet bu arada on fitigim var. Sordum doktora hic kacirdigim atladigim var mi diye??? Varmis, birkac tane atlamisim :))
      Suslerimden sen de yap taam miii?
      Cok opuyorum....

      Sil