10 Aralık 2012

BİRAZ PEÇETE BİRAZ DA ANLAT ANLAT BİTMEZ KAPADOKYA'NIN PAŞABAĞI

Eveeeeeeet.... İşte haftasonu geldiiiiii, geçtiiiiii, hatta Pazartesi bile bitti! Her ne kadar Pazar günüm lüzumsuz, gereksiz, saçma sapan, ne olduğu belirsiz bir bel ağrısı & tutulması arası birşey yüzünden tüm gün evde geçtiyse de haftaya güzel bir başlangıç yaptım! İyiyim, mutluyum, "tam gaz"ım! Siz de ööööle olun inşallah...

Epeydir parti parti resmettiğim birşey var, habire de "yakında hepsini göstreceğim" dediğim ama bir türlü yapamadığım birşey; peçetelerim! Dedim ki hepsini birden göstereyim ben de rahatlayayım, siz de daha az sinir olun bana :)

Sonra daaaaaa "gez gez bitmeyen yer 'büyülü' Kapadokya" duraklarımdan Paşabağı var. Merak etmeyin, az kaldı, Gülşehir, Zelve ve Hacıbektaş. Zaten Pazar günü inşallah Konya'ya gidiyorum Şeb-i Aruz'a. Dönünce de "bi dünya" oraları anlatırım artık! :)

İşte benim peçetelerim! O kadar çok oldular ki! Ben de Tchibo'dan verdiğim bir sipariş için gelen kutuya doldurdum hepsini de biraz derlenip toplandılar! Hepsini görün diye önce şööööle bir yaydım yere, sonra da gruplara ayırdım kendimce, öyle de fotoğrafladım... Gruplarken de çiçekler, yeniyıl, kahveler... gibi başlıklar kullandım... İşte benim sevgili peçetelerim!

Peçeteleri genelde ağzı kilitlenebilen buzdolabı poşetlerinde saklıyorum. Hem dağılmıyorlar, birbirlerine karışmıyorlar hem de kırışıp buruşmuyorlar. Şeffaf olduğu içinde aradığımı kolaylıkla bulabiliyorum.


"Kahve"li peçeteler mutfak eşyalarının üzerinde çok güzel duruyor; kahve kutuları, kaşıklık, tepsi, duvar panosu... Ne isterseniz kaplayabilirsiniz. Çok gzel duruyor.
Eğer olur da bunları nereden aldığımı sorarsanız eğer size biiiir sürü, ilgili ilgisiz yer söyleyebilirim. En büyük kaynağım süpermarketler. Son zamanlardaki gözdem Rossman da çok iyi bir kaynak. Yapı marketlerden bile aldıklarım var. Ikea da fena sayılmaz hani!!! :) Yurtdışından aldıklarım var sonra. Abimin "Yuh! Daha neler kızım! Buradan oraya peçete mi götüreceksin? Türkiye'de peçete yok mu?" alaylarına rağmen saklı gizli getirdiklerim...

 
Diyeceksiniz ki şimdi bu kadar çok peçete var ama doğru düzgün peçete projesi pek yok! Doğrudur da! Bunlar da öyle almaktan kendimi alıkoyamadığım başlıklardan biri. Bir de peçete işleri apayrı bir konu. Çok yayılmak gerekiyor gibi. Kaplanacak materyaller de çok; ahşap, taş, metal kutu, cam... "Bi konsantre" olup "bi başlicam" sonra da siz bıkacaksınız, o olacak!!!


Tamaaaaaam....
 
Peçetelerimin hepsini gösterdim. Artık ben rahat siz rahat!
 
Şimdi de Paşabağı... Yer olarak Çavuşin'inden sonra gelen (arabayla on dakika bile sürmemişti), harika bir havada gezdiğim, gezdikçe gezmek istediğim Paşabağı. Fotoğraflar arasında yazmayacağım birşey, resimler zaten oranın güzelliğini anlatıyor olacak. Tek söyleyeceğim yolunuz düşerse oraya, gezip yorulduktan sonra oturun, güzel bir gözleme alın, yanında taze sıkılmış portakal suyuyla... Hediyelik şeyler satan tezgahlar şehir içindeki dükkanlara nazaran pahalı, sanki canı ne istiyorsa o an o fiyatı söylüyorlarmış gibiydi... Bu arada girişte herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Deve de var, şaşkın bakışlar arasında binebileceğiniz :)
 İşte benimgözümle Paşabağı...
 


 













Efeniiiiiiiiiimmmm

Benden bugünlük de bu kadar...

Kalın sağlıcak ilen...

Sevgiler :)

4 yorum :

  1. merhaba bir peçete sever olarak peçetelerinize bayıldım benimde çok sayıda peçetem var ilgilenirseniz sizinle takas yapmak isterim kaçar adet isterseniz gönderebilirim elimdeki peçetelerden böylece ikimizde çeşit sayısı artar benimde hem yurt dışından hemde marketlerden topladığım peçetelerim var görmek isterseniz,
    http://delansey.blogspot.com/2012/12/pecete-maniaaa.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merha Sevgili Delancey...

      Peçetelerinize baktım,i çok güzeller ki ama onlar da...! Elbette ki değiş-tokuş çok güzel olur!

      hadi o zaman siz bana ait olanlardan beğendiklerinizi belirleyin bakalım :)

      Sil
    2. ben ayrım yapamadım ki şöyle yapalım isterseniz ben size bende olanlardan kaçar tane isterseniz yollayım sizde bana yollarsanız :) ama ben ikişer tane istiyorum çünkü koleksiyonumda hep iki tane peçete var inşallah ilerde bir kızım olursa ona vericem mail adresim esratstp85@gmail.com adresinizi bana mail atarsanız ben size yollayabilrim

      Sil
    3. İkişer tane yollamak benim için gaaaağyet uygundur :)

      Görümek üzere...

      Sil