20 Aralık 2012

KARDAN ADAMIM TAKDİMİMDİR...!

Eveeeeeeet! Hazırsanız o zaman kardan adam için, ben de hazırım... Dün de söylemiştim, aslında çok kolay bir tarif tığ işi bilenler için. Ama benim gibilerin işine yarayacaktır çoğunlukla... Ve dün yine demiştim ki yapmaya başlamadan önce buraya bir bakıverin diye... Baktınız mı???? Hıh! Tamam o zaman başlayabiliriz... Ya da önce ben birkaç bilgi vereyim başlamadan... Birincisi şu kardan adam ikili trabzanlardan oluşuyor, yani tığın üzerine bir ip dolanıp iki kerede çıkarılanlardan. Diğeri ise başlama şeklim ki buna da "dolanmış iple halka başlangıcı" deniyor. Bununla ilgili bilgiye de buradan ulaşabilirsiniz... Şimdiiiiii tek yapmanız gereken (her zaman ki gibi) resimleri takip etmek! Buyurun buradan...

Başlangıçta size tek gerekli olan tığ ve beyaz ip.

Dolanmış iple halka başlangıcı.

Ardından 3 zincir.

11 tane ikili trabzan. Baştaki 3 zincirle birlikte toplam 12 tane oluyor.

Yumağınızdan gelen ipi değil de diğer kısa olan ipi sıkıca çekin.

Çekerken dikkat, ipiniz sağlam değilse pat diye kopabiliyor, tecrübeyle sabittir.

Sonra da başlangıçta çekmiş olduğunuz 3 zincirin 2. zinciriyle birleştirerek ilk sırayı tamamlayın. Her sıranın bitirilmesi bu şekilde olacak.

Yine 3 zincir çekin. Her yeni sıra başlangıcında 3 zincir çekilecek.

Bir alt sıranın her ilmeğine bu defa 2'şer tane ikili trabzan yapılacak. 

Toplamda ikili trabzanların sayısı (başta çektiğiniz 3 zincirle birlikte) toplam 24 tane olacak.

Ardından yine 3 zincir ve sonraki sıraya geçiş. Kardan adamın büyüklüğü tamamen bu sıralara bağlı. İsterseniz 10 tur yaparsınız büyük bir kardan adamınız olur, isterseniz üç sırada bırakırsınız, minik kardan adamınız olur...
Üçüncü sırada örme şekliniz şu olacak; alttaki sıranın bir ilmeğine 2 tane ikili trabzan, sonrakine 1 tane ikili tarbzan. Yani toplamda sıra bitince 36 tane ikili trabzanınız olması gerekiyor. Yalnız bu sayılara çok da takılmayın derim. Herhangi bir hata yaparsanız yani bir eksik 2 fazla gibi, çok da belli olmuyor, dert etmeyin :)

Bu resim için 10 dakikadır uğraşmaktayım efenim... 10 kere sildim 10 kere yükledim ama o ısrarla başaşağı durmakta direndi ve sonuçta da kazandı. Hayır anlamadığım şu; resim ekle2de gayet düzgün duruyor ama ekleyince ters dönüyor!!! Neyse artık, yapacak birşey yok :) Örme işleminiz bitince yani yaptığınız büyüklüğün istediğiniz büyüklük olduğuna kanaat getirdiğinizde ipi kesin.
Ardından hala ilmeğin içinde olan tığınızı yavaşça çekin.

Ve........ kardan adamınızın ilk parçası hazır. İsterseniz bunu vücut kısmı yapıp daha küçük bir kafa örebilirsiniz. İsterseniz de daha büyüğünü örüp vücut kısmını yapabilirsiniz. Size kalmış...

Ben ilk ördüğüm yuvarlağı kardan adamın baş kısmı olarak düşünerek bir sıra daha fazla ördüğüm ikinci parçayı da gövde yaptım. İpi keserken de biraz uzun bıraktım ki bu kalan iple iki parçayı dikerek birbirine tutturacağız.

(Bu da yine başaşağı duran resimlerden bir diğeri. Allalaaaaa yaaaaaaaaa, noluyoo yaaaaaaaaaaaaa????) Neyse... İki parçayı dikerken ben yorgan iğnesi gibi kalın bir iğne kullandım deliği geniş olduğu için.

 
Kardan adamın temeli hazırdır! Sıra geldi aksesuarlara. Bunları da yarın anlatacağımdır inşallah. Bir arkadaşımın söylediğine göre çok detaylı anlatıyormuşum, bu sebeple çok da resim kullanıyormuşum, sayfalarım çok uzun oluyormuş... falan falan :)
 
Bu sebeple ben de bundan böyle çok detaylandırdığım projeleri bir kerede değil de birkaç kere de yayınlayacağım. Bir de böyle deneyelim bakalım! :)
 
Neyse....
 
Az önce haberlere baktım da kar çoktaaaan gelmiş. Vah İstanbul'dakilere vah... İstanbul'un herşeyi bana güzel de sanırım birgün orada yaşarsam eğer Ankara'yı en çok özleyeceğim kısmı trafiğin durumu olacak... Allah bu kara kışta herkesin yardımcısı olsun diyerek konuyu bağlıyor hepinize güzel bir gece diliyorum :)
 
Tatlı rüyalar...
 
 
 
 


4 yorum :

  1. resmi çekerken fotograf makinesini ters tutsaydınız yüklerken istediğiniz gibi düz çıkardı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Sevgili "Adsız"...

      Olaya hiç bu açıdan bakmamıştım! Bir daha aynı durumla karşı karşıya kalırsam eğer deneyeceğim şeylerden biri de bu "süper fikir" olacaktır!!!

      Sevgiler

      Sil
    2. sonucu buyuk bir heyecanla bekliyorum demet hanim

      Sil
    3. Heyecaniniz daim olsun sevgili "adsiz"

      Sil