7 Aralık 2012

PORTAKAL KOKULU YILBAŞI AĞACI SÜSÜ!

Eveeeeet... Nerede kalmıştık???

En son kart yapıyordum değil mi?

Daha kartım var göstereceğima ama ondan önce güzel kokulu bir proCem var; portakal kabuğundan çam ağacı süsü!!!

Fikir bana ait değil, Facebook'da rastladım ama kaynağını bulamadım ne yazık ki... Yapımı çok çok çok kolay. Yapın, asın, koklayın! bayılırım ben portakal kokusuna ki :)

Hele "hoşçakal portakal" en çok kullandığım sözlerden biri ama bunun konuyla ilgili yok, biliyorum!

Neyse...

Malzemeler kolay... Hani hep diyorum ya "kolay" diye, ama bu seferkiler gerçekten kolay! Tek yapmanız gereken yediğiniz greyfurtların, portakalların kabuklarını biçimlice soymak, hepsi bu! Bu süsleri yapabilmek için kullanacağın kabukların içindeki meyveyi yemeniz de ayrıca yararınıza, kış günü ihtiyacınız olan tüm c vitamini hazır, yenmek üzere sizi bekliyor!

Resimleri taaaakip ediniz efenim...


Bu proje için elimde olan tüm yeni yıl temalı ve boyutları makul olan metal kurabiye kalıplarımı çıkardım. Bu kurabiye kalıplarının takıntılarımdan biri olduğunu sanırım bilmeyeniniz yoktur. Kurabiye yapmasam bile artık en azından bu şekilde kullanılıyorlar! :)







Bu arada kalıplara bastırırken elinizle kalıp arasına bez koymayı tercih edin. Yoksa avuç içiniz birkaç bastırmadan sonra kıpkırmızı ve şekilli bir hal alabiliyor, test edildi, onaylandı!


Ardından süslerin ortalarına birer delik açtım ipleri geçirmek için. Resimlemeyi unutmuşum ama delikleri de şu şekilde açtım: Kullanmadığım plastik bir tükenmez kalemin içini çıkardım ve tüp şeklinde olan dış boş kısmını delk açmak için kullandım! Heh heeee :) 
Sonrasında bu süsleri asmak için ip seçmeye geldi ki bunun için uzun bir zamandır düzeltilmeyi bekleyen ip çekmecem açıldı. Açılınca da farkedildi ki bu "düzeltme" işlemi artık "ertelenemez" bir hal almış!!! 

Bu ipi seçtim. Bir adı var bu ipin, kınnap, kinnap gibi birşey sanırsam... Bilen??? Nereden aldığımı da hatırlamıyorum. Kesin yine çok alakasız birşey ararken bunu bulup almışımdır... Resimleri takip edin lütfen...







İşte ağaç süsünüz hazır. Boncuk olarakben ipim kalın olduğu için büyük delikli boncuk kullandım. Ama boncuk kullanmak zorunda değilsiniz elbette. Zaten ben de hepsine takmadım...

HEEEEEEEY! Meyvaları yemeği unutmayın sakın işiniz bittikten sonra!













Neyse...

Şimdilik bu kadar...

Bu arada şu son birkaç haftadır gösterdiğim performansa ben bile hayranım!

Kalın sağlıcakla, huzurla... Ve hayatınıza giren herkes "armağan" olsun...

xoxoxoxox






2 yorum :

  1. Adaşım harikasın,bayıldım bu fikre,çürüyene kadar kullanabiliriz:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adasim! Cok tesekkur ederim begenine :) bunlar kurumasina kuruyorlar ama henuz curumediker! Sanirsam yilbasina kadar rahat dayanirlar. Zaten yaptiktan bir iki gun sonra sertlesiyorlar...
      Bakalim artik!!! :)
      Sevgiler

      Sil