8 Aralık 2011

YENİ YIL KARTI

İşte bir yıl daha bitti neredeyse...

Bir sürü projem vardı ki yeni yıla dair burada paylaşacağım. Ama unuttuğum birşey de vardı; o da zamanı tutturmak!

Öyle çok şeye bulaştım ki bu defa sevdiğim şeylere vakit ayıramaz oldum.

İyi ki çalışmıyorum, aksi halde ne olurdu, kestiremiyorum bile! Sanırım benim sorunum da bu: ayarsızlık!!!

Birşeye kenarından takılınca hemen içine dalmayı istemek, herşeyini öğrenmek ve  sonuçta da bırakamamak!

Bakalım yeni yılda ne gibi değişiklikler olacak????

Merakla beklemedeyim. Keşke imkanımız olsa da herşeyi değilse bile bazı şeylerin ne olacağını, nasıl sonuçlanacağını önceden görebilsek!!!

Mesela benim sonrasının nasıl olacağını bilmeyi istediğim en az 2 başlık var aklımda :) Nedense 2012'nin 2011'den daha güzel olacağına dair güçlü bir his var içimde. Yani bu defa gerçekten yeni başlangıçlar, yeni insanlar, arkadaşlar, daha çok huzur ve sakinlik... Ne kadarı tutar ne kadarı boş çıkar, onu da bir sene sonra yine burada anlatmak istiyorum :)))

Bu arada 2012 hedeflerimden biri de hiç yemediğim bir yemek olan barbunyayı yemeye başlamak! Ney çalmayı öğrenmeyi de çok istiyorum, bir de Çinceye devam etmek.... Görüyorsunuz değil mi? Daha başlamadan yeni yıl, benim aklımda bir sürü şey....

Bugünkü proje yeni yıl kartı hazırlama. Ben bir dolu hazırladım çünkü yollayacağım yer çok. Hatta size bunları yazarken çoktan uçakta Amerika yolunu tutmuşlardır bile. Biliyorsunuz abim yurt dışında yaşıyor (bunu bininci kere söylüyorumdur muhtemelen), eşi, çocuğu, oraya gide gele edindiğim arkadaşlar... Derkeeeeeen biiiir sürü insan = biiiir sürü kart.

Yapımları gaaaayet kolay ve tamamen size kalmış. Ben burada 2 tanesinin anlatımını göstereceğim. Zaten bu tür şeyler hayalgücüne bağlı. Birebir yapmaya zaten gerek yok, sadece fikir vermesi adına benimkiler. Benim burada yaptığım kartlardan birisinin fikri de tesadüfen gördüğüm bir yerden.

Buraya tıklayıp onu da görebilirsiniz. Benimki de birebir aynısı değil, ama fikir aynı!

Gerekli malzemeler ise resimlerden de anlaşılacağı üzere karton, şekilli delgeçler ve yapıştırıcı. Şekilli delgeciniz yoksa eğer o zaman kalem ve makas da gerekli!

Yapımlarını uzun uzun anlatmayacağım, fotoğraflardan rahatlıkla anlayabilirsiniz...




Kenarı süslü olsun diye yine "kenar şekilgeç" kullandım ama sizde yoksa eğer zigzag makasla da kesebilirsiniz, o da güzel duruyor.

Kestiğim kısmın deseni daha güzel görünsün diye kartın o kısmına denk gelen iç kısmını zıt renkle şerit halinde kapladım. Bunun için de renkli elektrik bantı ideal oldu. Yapıştırması kolay, kesme dersi yok! Yaratıcılıkta sınır yok! :)












Kalpleri yapıştırırken sadece uç kısımlarından tutturun. Böylece havada duran kısımlar kartınıza boyut da katacaktır :)


Gövdeyi Yapıştırın...

Ve karttaki boş yerleri süsleyin!




Bu da aynı yöntemle yaptığım başka bir kart. Bu kartın içerisini de süsledim.











Ve bu da sonuncusu...












Benim kartlarım bu kadar. Bir de yılbaşı hediyeleri için hediye kartı hazırladım, fotoğrafladım. Arayı uzatmadan en kısa sürede onları da paylaşacağım. Bir de kar tanelerim var.

Bu arada evimi de süsledim, onu da paylaşmak istiyorum. Dedim ya aklımda bir sürü şey var ama ben yetişmekte yavaş kalıyorum!

Son olarak son zamanlarda çokça dinlediğim, ve her dinlediğimde beni düşündüren, biraz hüzünlendiren ama mutlu eden bir şarkı var.
Neymiş bu şarkı, hem klibini izleyeyim, hem dinleyeyim diyenlerdenseniz eğer (ki şiddetle tavsiye edilir) o zaman sizi buraya alayım.


Efenim... Benden bugünlük de bu kadar, hemen hazırlanıp çıkmam gerek benim. Aslında "sevdiğim söz" koyacaktım ama vaktim kalmadı. Bir dahaki projeye iki tane ekleyeceğim. Şu an yazdıklarımı bile kontrol edemeden sayfayı yayınlıyorum. Hatalar var ise, gülüne ve ardından affoluna :)

Kendinize iyi bakın, saygı duyun, önemseyin ve çok sevin. Bunları yapın ki etrafınızdakiler de size öyle davransın...
Kalın sağlıcak ilen :)))



2 yorum :

  1. Demet hanım ellerinize sağlık tum çalışmalarınız çok güzel. Merak ettiğim kesim işinde kullandığınız aparatların adı nedir nereden temin edilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraba Gul Hanim... begeniniz icin cok tesekkur ederim. Yanlari keseken kullandigim seylerin adi sekilgec, gdaha dogrusu kenar sekilgeci. Ben cogunu yurtdisindan almistim yillar once. Ama artik burada da bulmak mumkun. Kirtasiyeleri kontrol edin once. Sonra buyuk oyuncakcilarin hobi urunleri bolumunu. Eger buralarda bulamazsaniz istediginiz gibi internette aratin sekilgec diye, biiiiir suru secenek cikacaktir karsiniza!
      Iyi alusverisler & sevgiler...

      Sil