6 Nisan 2011

HAREKETLİ GÖZLER



Bir sürü yerde kullanabilirsiniz, çocuklarla yapacağınız aktivitelerde, magnet yaparken, örgü oyuncaklarda, hatta kartların bile üzerinde.

Ben hemen heryerde kullanabiliyorum bunları.

Nereden bulunur peki bu "gözler"? Hobby malzemeleri satan yerlerde ve birkaç kırtasiyede gördüm. Fiyatlarını duyunca çok şaşırdım çünkü ben yurtdışından burada satılanın birkaç katı fazlasını bana söylenenden çoook daha ucuza almıştım. Hatta bir yerde taneyle bile satıldığını gördüm.

Derkeeeen birgün bir arkadaşımın olta ihtiyacı için balık malzemeleri satan bir mağazaya gittik ve tataaaaaam bir dolu hareketli göz! Hem de çok daha ucuza. 

Sordum balık avlamak için kullanılan yalancı balıkları daha inandırıcı hale getirmek için kullanılıyormuş, çok şaşırdım! Kaptım hemen birkaç paket! Ardından arkadaşım da getirdi birkaç paket, depom doldu.
Bu arada aklınızda olsun, bu tür mağazalarda boncuk işlerinde oldukça sık kullanılan misinalar da oldukça hesaplı…






Mart - 2012

Bu arada bana gelen bir e-mailden sözetmek istiyorum. Aslında geleli epeeeey zaman oluyor ama .... E-maile göre bu hareketli gözler aslında kendi kendinize de yapabileceğinz birşeymiş, ki benim hiiiiç haberim yoktu, okuyunca çok şaşırdım.

Şöyleki; tabaka ilaçla kullanıldıktan sonra yuvarlak şekilde kesilip içine mercimek tanesi ya da boncuk gibi birşey konulup arkası bantla kapatılınca alın size hareketli göz!!! İnternette biraz bakınınca anladım ki bu yöntem aslında epey yaygınmış... Millet yaparmış, benim haberim yokmuş... Normalde pek olmaz da!!!! :)
Neyse, bunu da ek bir bilgi olarak vereyim. Bu arada birkaç Türk sitesinde bunların satıldığını da gördüm. Fiyatları eskiye göre çooook ucuzlamış, ne ala!

Mutlu olmak istiyorsan bir amaca bağlan, insanlara ya da eşyalara değil...
(Albert Einstein)



3 yorum :

  1. bu gözlerin içine koyulan boncukları acaba nereden Alabilirim
    (ankaradayım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Berfin

      Ben bu hareketli gözlerden hiç yapmadım, satın aldım. Ama koyduğım resimden anladığım kadarıyla yassı bir boncuk gibi. Ama ben olsam kum boncuk bile kullanabilirdim. Hatta mavi ve yeşil renkli olanlarını da kullanıp renkli göz yapardım... Neden olmasın!

      Ankara2da boncukların en yoğun olduğu yer Ulus'ta Suluhan ve Çıkrıkçılar yokuşu. Kızılay'da da birkaç yer var, şimdilerde düğmeciler, yüncüler de bolca boncuk satıyor...

      Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sevgiler

      Sil