27 Kasım 2012

YENİ YILA GİRERKEN... YENİ YIL KARTI - 1

Efenim Merhaba!

Soğuk ama güneşli bir Ankara gününden Merhaba...
Bugün çok güzel bir gün. Çok güzel bir gün çünkü bugün benim doğumgünüm!

İyi ki doğmuşum, iyi ki varım :) Yani en azından varlığımdan ben mutluyum...

Öğleden sonra saat iki itibariyle hala evdeyim. Bir süre daha evde olmaya devam edeceğim çünkü İkea geçen hafta verdiğim siparişi bugün göndermeye karar vermiş. DHL, saat iki ile beş arasında getirecek. O yüzden beklemedeyim, n'aapalım :) Raf siparişi vermiştim bardak koleksiyonumu koymak için. Oan da "shot" bardakları ile başlamıştım ama şimdi aldı yürüdü gitti! Büyük hacimli şeylerin koleksiyonunu yapmak zor işmiş, anladım! Evimde bir de "koleksiyon odası" olsaymış iyiymiş ama... :) (bu arada TDK'dan kontrol ettim koleksiyon şeklinde yazılıyor, koLLeksiyon DEĞİL!)

Neyse, bugün yılbaşı kartları serime başlıyorum. Bu sebeple başlığımda "1" diye de belirttim... Malum, yurtdışında kart göndereceğim çok yer var, şimdiden hazırlamaya başlamak lazım :)

Kartların yapımı genelde kolay, fotoğraflardan rahatlıkla takip edebileceğiniz şekilde. Ama başlamadan önce belirtmek istiyorum ki; şimdi anlatacağım kartın yapımında ve diğer kartlarda hemen hemen aynı malzemeleri kullanacağımdan ötürü burada malzemeri bir kere açıklayacağım, her seferinde tekrar etmeyeceğim...

Malzemeler aslında evinizde olan herşey! Hayal gücünüz ne kadar genişse kartlarınız da o kadar çeşitli ve zengin olacaktır.

Yaparken benim tek dikkat ettiğim şey, zarfa koyup göndereceğim için, fazla kabarık olmamasıydı kartların...

Malzemelere gelince;

Kartonlar, resimli delgeçler, her türlü desenli kağıt, renkli kalemler, şekilli veya şekilsiz kesen makas, cetvel, her formdaki yapıştırıcı, örülmüş küçük aksesuarlar, çıkartmalar, düğmeler, cetvel, kalem,, kurdeleler, ipler, renkli-desenli bantlar...












İşte efenim... Bahsettiğim üzreeee malzeme çok bol...

O zaman fazla vakit kaybetmeden başlamak gerek...

Masa üzerinde duran, toplanan bu dağınıklık kartların yapımı bitene kadar devam edecek lakin her seferinde bunları arka odadan salona taşımam mümkün değil! Diyeceksiniz ki o zaman arka odada yap diye, ama oranın da her yanı dolap-raf dolu, hareket edecek alan kalmadı resmen!

Resimleri takip edin lütfen. Anlaşılmaz bir yerle karşılaşırsanız eğer açıklamasını ayrıca yaparım :) Şekilli delgeçler çok işime yaradı bu kartın yapımında...










Yeni yıl projelerinde genelede belli başlı renkler kullanılıyor, beyaz, yeşil, kırmızı, beyaz ve mavi.

Ben de genelde bu renkleri kullandım...

Ama herşey hayalgücünüze kalmış. Mor ya da pembeyle de çok güzel yeni yl temalı birşey yaratılabileceğine de eminim...





Bahsetmiştim daha önce... Bu aralar instagrama ve akaaaaabinde de resimler üzerinde oynamaya izin veren programlara taktım biraz diye... İşye yandaki fotoğrafta bu amaçla oluşturulmuş olup aslında renk bakımından yapılan karttan hiçbir farkı bulunmamaktadır.

Lütfen bilgisayarınızın ayarlarıyla oynamayınız!

(ıyyyyk!!!)

Neyse...

İşte kolay kartımın yapımı bu kadar...

Aslında kart falan bahane, asıl güzel olan içine yazdıklarınız...

Ben diyorum kiiiiiiiiiiii, bir sürü kart göndereceğiniz, güzel şeyler söyleyeceğiniz insanlar sarsın dört bir yanınızı...

Esen kalın efenim :)

MUTLU YILLAR BAAAAAANAAAAAAA...  :)





4 yorum :

  1. doğum gününüz kutlu olsun:)) ne kadar çok yay varmış blog aleminde :))sizin şu mallzemeleriniz var ya süper...nerden buldunuz o akdar güzel delgeçleri ya.
    kart ta çok güzel olmuş. ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dileklerinize :)

      Delgeçlerimle mutluyum, evet, bir sürü çeşidi var elimde. Ama hepsini bir kere de almamıştım elbette. uzuuuun bir zaman yatırım yaptım bunlara! Yurtdışında çıkma şansımın olması, abimin orada yaşamasının avantajlarını (!) kullandım hep :)

      Size de sevgiler efenim, tekrar teşekkürler...

      Sil
  2. Canım benim bir kez daha mutlu yıllar. Yine herzaman ki gibi bu kart da süper :)) Ellerine sağlık. Walla ben de bu yıl arkadaslarıma kart göndericem. Çoğu ankara da ama olsun :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim efenim...

      Olsun Ankara mankara! Gönderiverin siz yine de kartlarınızı ya da iliştirin hediyelerin kenarına :)

      Sevgiler

      Sil