19 Aralık 2012

KARDAN ADAM ÖRSENİZE Kİ...!!!

Efeniiiiiiiiiiimmmmm....

Eeeeeee, yeni yıl konseptinde devam etmekteyiz madem o zaman kardan adamsız olmaz, değil mi ki!?!?!

............................... (teyit ettiğinizi duydum ...................'sıydı bu!)

Neyse....

Belki aynı fikirde olmayanlarınız var diye ben şimdi buraya yaptıklarımın resimlerinden koyacağım biraz, siz de onlara bakıp "uuuuuuuuuu! ne kadar da güzeller" diyeceksiniz ve yapmak isteyeceksiniz... Tam siz yapma kıvamına geldiğinizde, ki bu yarın olacak, ben de size nasıl yapıldığını anlatacağım.

Nasıl fikir ama???

Süperim! Biliyorum :)

Hadi bakalım, bakının!

Şimdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Yarından önce bir kaç şey söylemek istiyorum.... Mesela şapkalarını örerek yapabileceğiniz gibi (soldaki), hiç uğraşmayıp keçeden ya da başka herhangi bir kalın kumaştan keserek de yapabilirsiniz...
Ağız kısımlarını düğme, boncuk yapıştırarak yapabileceğiniz gibi iplikle dikerek de yapabilirsiniz. Eğer düğme veya boncuk kullanacaksanız eğer uhu kullanmanızı tavsiye ederim, pritt burada başarılı sonuç vermiyor. 

Boyutları tamaaaaamen size kalmış. Büyük ya da küçük boy arasındaki tek fark, büyük olanlarının yapımlarının biraz daha uzun sürmesi, hepsi bu! Yol-yöntem hep aynı :) Ben üç boy yaptım. büyük olanı teeeeeeeee geçen yılbaşından kalma, diğer ikisi 2012 model :)

Gelelim atkılaraaaaaa... İsterseniz onu da örerek yapabilirsiniz. Ya da hiç uğraşamam derseniz eğer keçeden ya da benzer bir kumaş parçasından da yapabilirsiniz. Bu arada ben şapkalar için genelde mavi, atkılar için de kırmızı kullandım ama bu tamamen size kalmış. Nedense ben maviyi çok yakıştırdım :) 

Burası bulaşık makinamın üzeri. Aslında buzdolabı daha uygun bir yerdi ama üzeri o kadar çok doluydu ki yer açmak zor geldiği için bulaşık makinasında çektim resimlerini. Bu arada anlamışsınızdır sanırım arkalarına mıknatıs yapıştırdığımı (annem mıknatısa nedense "miknatis" der, durup dururken o geldi aklıma, allalaaaaaa yaaa).

Gelelim bu örgü kardan adamları nerelerde kullanabileceğinize... İlk örneğimizdeki (!) gibi buzdolabı (veya bulaşık makinası) süsü olarak kullanabilirsiniz. Arkasına mıknatıs yapıştırmazsınız, ufak bir çengelle istediğiniz yere asabilir (yılbaşı ağacı, duvar, perde...) yani süs olarak kullanabilirsiniz.

Büyüklüğünü sanırım kredi kartıyla daha rahat anlayabilirsiniz... Bunu da geçen yılbaşı yapmıştım, vücudu yok, bu sadece kafa kardan adam!!! :) İsterseniz şapkasını falan da süsleyebilirsiniz. Ben düğme kullandım ama minik kurdele fiyonklar da gayet hoş durur bence ki! :)
Yandaki ise en büyük ve en sevdiğim kardan adamım. Burnu, atkısı, şapkası he örgü. Bu arada örgü dediğim aslında tığ işi. Yoksa ben öyle örgü falan (mooolesef) bilmiyorum, bilenlere kızıyorum ve çok kıskanıyorum!
Göz olarak ben hep "hareketli göz"lerden kullandım. Çok hoşuma gidiyor bunlar! Koccaaaaa bir kap dolusu oynayan gözüm var benim :) Bunlardan daha önce bahsetmiştim, nerelerde bulabileceğiniz ya da kendiniz yapmak isterseniz nasıl yapacağınız hakkında. Hatırlamak isterseniz eğer buraya bir gözatabilirsiniz... Burun konusuna gelince.... Buradaki örerek yaptım çünkü boyutolarak diğerlerinden büyüktü. Küçük kardan adamların burunlarında turuncu karton yardımınıza yetişecektir, ya da beni çoğunluğunda yaptığım gibi dikişle de kolaylıkla halledebilirsiniz....
Aşağıdaki fotoğraf geçen yılbaşından kalma. Dikkat ederseniz iki tane "şapkasız" kardan adam da asılmakta diğer süslerin yanında. Resimde pek belli olmuyor ama onların burunlarını turuncu kartondan kesip yapıştırarak yapmıştım. Ama neden bilmem, şapkaları yok!!!


Hatırlarsanız cd'den yeni yıl ağacı yapmıştım burada. İşte onun üzerinde de kullanmıştım bu örme kardan adamlardan... Bakınız soldaki resmin sağ alt köşesine yakın yer :)


Sağdaki de birkaç hafta önce hazırladığım yeni yıl kartlarımdan biri. Israrla bunun da şapkası yok!. Nasıl yapılmış derseniz eğer, anlatımını burada bulabilirsiniz... Yanlış hatırlamıyorsam annem el koymuştu buna, şimdi çoktaaaaaaan Amerika yolunu yarılamıştır Sarah için...

Şimdiiiiiiiiiiiiiiii diyeceksiniz ki yandaki resim neden yan? Evet! Neden yan? Ben de bilmiyorum! Resim ekle kısmında düz duruyor ama ekledikten sonra yana çıkıyor. Ve ben beş kere denemem sonucu herhangi farklı bir sonuç elde edemediğim için vcazgeçiyor ve bu şekilde bıtakıyorum!!! Dikkat ederseniz bu kardan adamların şapkaları var ama bu defa burunları eksik!!! Ama siz anladınız değil mi olayı? Tamam, o zaman sorun yok demektir :) Bu arada son bir hatırlatmam daha var. Eğer tığ işi biliyorsanız zaten benim açıklamama gerek kalmadan siz bir bakışta daha güzelini yapacaksınız ama benim gibi tığ işinde pek iyi değilseniz, yani etrafınızda öğreteniniz-göstereniniz yoksa eğer, başlamadan önce buraya bakmanız işinizi kolaylaştıracaktır...
 
Neyse efeniiiiiiiimmmm.... Benden bu kadar... Umarım "özendirme" uğraşım işe yaramış, bir parça da olsa heves uyandırabilmişimdir sizde :)
 
Yarın görüşmek üZre...
 
Hepinize iyi geceler, tatlı rüyalar, sevgiler.


2 yorum :

  1. çok şirinler demetcim :) sayende kafamda bin tane fikir uçuşup duruyor bi de vakit bulup bunları hayata geçirebilsem süper olacak... Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh heeeee... Binlerceden de fazla fikir ucuşsun kafanızda inşallah!!!! Veeeeee bu uçuşan fikirleri paylaşın diye blog sayfanız da olsun inşallah :))

      Sevgiler

      Sil