19 Ocak 2013

AZ BİRAZ AMA ÇOK AZ ALIŞVERİŞ...

Biliyorum!

Daha önce demiştim ki artık bir süre, en azından bu ay bitene dek, alışveriş yok diye...

Oldu mu peki? Yapmadım mı alışveriş???

Hııııııııı.... Evet evet! Ben kendimi kandıra durayım, siz de hiçbir şey söylemeyin bana! Aferin size! :)))

Ama Allahtan bu sefer temkinli davrandım, herhangi bir "kendimi kaybetme" durumu yaşanmadı. İyiyim :)))

Bu arada Tchibo'nun internet sayfasına günlerdir girmiyorum (ama kendimi çok zor tutuyorum...).

Neyse efenim, ufak tefek de olsa paylaşayım dedim aldıklarımı...

 Epeydir aklımdaydı notalı peçete ama denk gelmemişti bir türlü. Ben de notalı kağıt mendil aldım yerine:) Birden bire ortaya çıkan ve neredeyse bakkal gibi her yere açılan Gratis'te buldum tesadüfen. Her pakette 10 tane var. Tanesi 2 TL ama ikincisi %50 indirimli. 2 tane kalmıştı, aldım. On paket olsa hepsini de alırdım... :)

Sonra yine kısa bir Rossman alışverişim oldu ama başta da dediğim gibi girdim ve çıktım! Buradan da 2 tane stick yapıştırıcı (1.95 TL), olmazsa olmaz küçük kek kağıdı (4 renk bir arada 5.99 TL), ve çift taraflı bant aldım. Bant çok kullanışlı. Kendinden küçük parçalı ve alt kağıdını sıyırıp almak çok kolay. Bunları özellikle hediye paketlerinin üzerine birşey tuttururken kullanıyorum.


Kızılay'a hemen hiç gitmem. Oranın kalabalığı hep yorar beni. Bir de şu alışveriş merkezleri çıktı çıkalı hiç gitmez oldum Kızılay'a. Taaaaaaaa ki babamın Diş Hekimleri Odası'ndaki bir işini halletmek için birlikte gidene kadar. Evim Ankaray Bahçelievler durağına çok yakın. 10 dakikada Kızılay'da olabiliyorum. Dedim ki gitmişken biraz da dolanalım dedim, başladık gezmeye... Amanın! Yıllardır boş duran Kızılay binası olmuş kocaman bir AVM!!! Çok şaşırdım. Kızılay'da her yer zaten dükkan, zaten mağaza. Onların ortasına bir AVM. Ama buna rağmen bir kalabalık, bir dolu, anlatamam. Yalnız içerideki aydınlatma/spotlar nedeniyle inanıllllmaz sıcak.

Neyse... Oradan çıkınca Erdoğan Düğme'ye bir gideyim dedim. Eskiden çok severdim orayı, girdim mi çıkmak bilmezdim. Yine aynı telaşla gittim ama sonuç benim için hayal kırıklığıydı :( Fiyatlarını bildiğim şeyler nedense orada hep daha pahalı çıktı, pek birşey almadım yani... Kınnap denilen iplerden aldım iki renk; kırmızı ve açık sarı. Kiloyla satılıyormuş. Benim aldıklarım yarım kiloya yakın tuttu. Bu arada belirteyim kg:30 TL.

Aslında ihtiyacım yoktu ama iki kutu biraz irice taneli kum boncuk ve bir kutu da rengine bayıldığım pul aldım. Eve gelir gelmez de hemen bir tane strafor top kaplayı verdim rengi güzel pullarımla :) Bakınız aşağıdaki fotoğraf!

Bu arada belirteyim ki bu pullu topları yapmak acccayip anti-stres birşey!

Erdoğan Düğme'deki hayal kırıklığından sonra başka bir yere daha girdim. Daha önce de birkaç krer alışveriş yapmıştım buradan ama gelin görün ki adını bilmiyorum! Hatırlamıyorum değil, bilmiyorum!!! Kocabeyoğlu Pasajı'nın girişine yakın olup merdivenle inilen bir yer. Fiyatları daha makul ama buranın dezavantajı da aşırı dar, küçük bir yer olması...

Kınnap burada da vardı ve aynı fiyataydı. Ancaaaaaaak buradan daha mutlu ayrıldım :) Sebebi ise aldığım rengarenk kurdelelerim oldu. Tesadüf bu ya, indirim varmış kurdelelerde. Kalın olanların bir topu 1 TL, incelerin ise 50 krş. Teeeeee ne zaman Çıkrıkçılar Yokuşu'ndan daha yüksek fiyata almıştım!







Renkler burada göründüğünden de daha parlak, daha canlı. Hiç düşünmeden hemen hemen tüm renklerden aldım! Aldıktan sonra da iyi bir alışveriş yaptığımı düşünerek mutlu oldum :)





Bir de bu kurdeleden aldım az biraz. İhtiyaç olursa kenarda dursun diye. Bunun fiyatı elbetteki diğerlerinden farklı. Metresi 1 TL.

Bunların dışında birkaç tane rengini beğendiğim yün aldım, simli ip aldım. Ve oradan daaaaa tekrar Ankaray ve eve geliş...

İşte bendeki son durum budur... Sakin bir Cumartesi geçirdim. Pazar günü de böyle olacağa benzer...

Size de güzel, huzurlu, keyifli bir Pazar diliyorum.

Herşey gönlünüzce olsun...

İyi olun

:)






10 yorum :

  1. Yapma bunu yaaaa... Anında canım çekiyor biliyorsun, pazara mı çıksam naapsam, ucuz ucuz neler de bulmuşsun, hele o kağıt mendil harika birşey, hiç görmemiştim, daha doğrusu kağıt mendillere hiç bakmamıştım, bundan böyle bakayım bari :) Ne kadar mutlu olduğunu tahmin ediyorum o aldıklarınla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heh heh heeeee!

      Nasıl da canın çekti değil mi sevgili Banu!!!

      Tekrar heh heh heeeee :)

      Sevgiler...

      Sil
    2. Gül sen bakalım güüül... Elbet havalar güzelleşecek, ben de pazardan gör bak neler alıp gelcem de seni çatlatacağım :))))))

      Sil
    3. Heh heeeeee!

      Çatlatın beni efenim :)

      Sabırsızlıkla beklemedeyim!!!!

      Sil
  2. iyiki tutmuşsunuz kendinizi:))ama çok cici şeyler almışsınız.yaptığınız topda bunu gösteriyor zaten.güle güle kullanın.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama çok teşekkür ederim ki sevgili Alanay :)

      Ah o toplar yok mu?! Stres atacağım derken aldılar başlarını gidiyorlar!!!

      Sevgiler

      Sil
  3. çok hoş şeyler almışsınız.ne güzel.eminim güzel şeyler çıkacak ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Feyza,

      Çok teşekkür ederim :) Ben de meraktayım bakalım neler çıkacak?!!?!?!

      Sevgiler

      Sil
  4. Canımcım kurdelalara bayıldım :) Bana çok lazım hemen gidip ben de alayım. Anladım senin tarif ettiğin yeri :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh heeeee....

      Hemmen alın efenim... İnşallah indirim hala devam ediyordur ki!

      Sevgiler :)

      Sil