10 Ocak 2013

BİR PARÇA İKEA, BİR TUTAM PAŞABAHÇE, ÜZERİNE DE BİRAZ "DİLAY-BURAK"

Efeniiiiiiiiiim...

Sopsoğuk bir Ankara'dan olabilecek en yüksek sıcaklıkta yine, yeni, yeniden MERHABA!

Vallahi çok soğuk. Dün akşam bir arkadaşımın doğum günü için dışarıdaydım, en içerilerime kadar üşüdüm. Öyle yürümedim de ama in-bin sırasında bile çok üşüdüm. Sarınıp sarmalanmak da hiçbir zaman çözüm olmadı benim için. Kış = her daim soğuk! Bu kadar basit...

Neyse...

Bugüne proje yok, alışveriş ürünleri var. Bunları ekliyorum ki hem belki biraz fikir alırsınız hem de beni biraz kıskanırsınız! Napiiiiim! Öyle işte :))))

Geçenlerde, hani şu Ankara'ya karın birdenbire bastırdığı gün, hangi akla hizmetse İkea'ya gittim. Giderken birşey yok ama aklımda kar yağdı yağacak. E gitme o zaman değil mi? Dön yarı yoldan? Yoooooook! Yola girdim ya bir kere, kesinlikle gidilmeli! Dönüşte Ikea'nın oradan evime tam bir saat 50 dakikada varabildim, trafik felaketti...

Seviyorum İkea'yı. Tchibo, Rossman, İkea. Üçü de sevdiğim ve girdiğim zaman hiç bir zaman boş çık(a)madığım yerler... Bu defa da seve seve ayptım alışverişimi...

Eh bu kadar laf kalabalığından sonra göstereyim aldıklarımı...

Dört tane hediye kağıdı aldım. Adı hediye kağıdı ama ben bunları tahmin edeceğiniz üzere farklı işlerde kullanıyorum. İkea indirimde bu ay sonuna kadar. Alacaklarım özellikle indirimlilerden olsun demedim ama çoğu hep öyle denk düştü. Fotoğrafta renkler pek belli olmuyor. Bordo, gümüş gri, mavi ve açık pembe kağıtlar. Fiyatları da 2,99 - 3,5 TL arası. Epey de uzunlar...
Bu ara kokulu mumlara merak saldım. Hele vanilyalı olanlara bayılıyorum. Mumluklardan beyaz cam olanlar 3''lü grup halinde 2,99 TL. Mavi olanları her biri 2,99 TL. Çoktan salonumda yerlerini aldılar bile...
Rafya aldım. Gerçi pek kullandığım birşey değil ama, nooolur nooolmaz diyerek 1 tane attım sepete. Fiyatı mı? 90 krş.


Peçete ve peçetelik aldım. Biliyorsunuz, peçeteler de almaktan kendimi alıkoyamadığım şeylerden... Peçetelik ise metalden. Onun da desenini çok beğendiğim için aldım, hemmmencecik yemek masamın üzerine de koydum!
Bu arada resimlerde tarih çıkmaya devam ediyor fotoğraf makinamdaki "tarih göster" seçeneğini kaldırmama rağmen değişen birşey olmadı, o hala resimlerde çıkmaya devam ediyor! Makinam tamamen kontrolüm dışında çalışıyor, şaka gibi :) Neyse... Peçetelik 5,99, peçeteler de 3,99 TL.
Tabiyyy ki renkli kek kağıtlarından aldım. Koccaaa bir kutu doldu bunlardan. Renkli, desenli, desensiz... gördüğümde mutlaka alıyorum. Fiyatı 6,99 TL.
Mandal aldım. Paketin içinde 50 tane var. Kurutma makinası kullandığım için evde çamaşır asmıyorum. 2 sene oluyor evdeki mandalları annemlere götüreli. E birşey yapıştırdığımda sıkı tutması için bazen ihtiyaç oluyor dedim, aldım. Beyaz rengi de var. 4,99 TL. Bu arada şu ,99 olayına da ayrı bir sinir oluyorum. Resmen adam kandırmaca!

Yine makas aldım. Birkaç hafta önce Rossman'a gittiğimde de yine üçlü bir takım almıştım. Bir yerde görsem yine alırım! Yaklaşık 20 tane makasım var desem abartmış olmam. Annemin dediğine göre ilkokulda da elişi derslerine hep iki, üç makasla gidermişim!!! Acaba temelinde ne olabilir bu davranışımın??? Meraktayım! Bu arada yandakilerin fiyatı 4,99 TL.



Renkli kağıt aldım yine... Paketin içerisinde 120 gr 60 tane renkli kağıt (normal kağıttan biraz daha kalınca), 70 tane 100 gr pastel renkli kağıt ve 25 tane de A3 boyutunda beyaz kağıt var. Bu arada belki bilmeyenleriniz olabilir diye söylüyorum; A3=2xA4. Yani A3 boyutundaki kağıt bildiğimiz 2 dosya kağıdı büyüklüğünde. Bunun fiyatı da 14,99 TL.
Kurabiye kalıbı. Metal olanlardan. Artık neredeyse bunlar için ayırdığım çekmeceler de yetmeyecek gibi... 9,99 TL.
Yandakiler isi katlayınca kutu olan kartonlar. Ama ben bunları katlayıp kullanmak için değil de şablon olarak kullanabilirim düşüncesiyle aldım. Farklı boy ve şekillerde katlama yerleri belirlenmiş bir sürü kutuşablonu! Körün istediği bir göz, Allahın verdiği iki göz :))) 4,99 TL.

Sağdakiler ise tahmin edeceğiniz üzere, Pastanın, kekin ya da kupa içeceklerine dökülen tarçın, puda şeker... için şablon. Ama yine tahmin edeceğiniz üz(e)re ben bunları yine şablon olarak ama mutfakta değil kağıt işlerinde kullanacağımdır! Plastikten yapılmış, fiyatı da 5,99 TL. Bunların dışında da bir kaç ufak mutfak eşyası aldım. Babama yazın çiçekleri sularken kullanması için plastikten uzun burunlu sürahi görünümlü bir şey aldım. İki tane küçük boy mutfak havlusu aldım falan falan...

Salı günü bir arkadaşımın ofisine uğramam gerekti bir şey danışmak için. Ofis Kızılay'da Paşabahçenin çok yakınında. Çıkınca bir uğrayayım dedim. Paşabahçe'nin yemek takımlardan ziyade küçük mutfak eşyaları ve ev aksesuarlarını çok seviyorum. Ve şansıma ki burada da yine indirim varmış. Kupalarına bayıldım ama evde zaten gereğinden fazla olduğu için hiç bulaşmadım. Ama yine de birşeyler almadan da çıkamadım!

Metal levhalara bayılıyorum. Mutfağımda birkaç tane var. Hatta bir ara tüm mutfağı bununla kaplamayı bile aklımdan geçirmiştim :) 19 küsür liradan 12,95 TL'ye inmiş. Çok fazla çeşit kalmamıştı zaten. Ben de olanlardan bunu veğendim. Tam bir "vintage" tarzı. Renkler fotoğrafta görünenden daha canlı, daha güzel. Bu arada hazır mutfağımdan bahsetmişken oradaki levhaları da görün efenim...



Yine kendimi tutamayarak kurabiye kalıbı aldım. Kaşık şeklinde üç boy. 5,50 TL.

Bu defa bunları mutfakta kullanmayı düşünüyorum. Bununla hazırlanacak olan kurabiyelerin çay veya kahvenin yanında servis edildiğinde çok hoş olabileceğine dair bir his belirdi içimde :)



Tesadüfen gördüğüm bu ince ahşaptan süsleri çok beğenerek aldım. Fiyatı 7,50 TL. Arkasında yapıştırıcısı da var. Duvara, dolaba, hediye paketine, masaya... nereye isterseniz yapıştırabilirsiniz. Bu kalpler dışında daha başka desende olanları da vardı. 7,50 TL.


Sonra birkaç tane keçeden Amerikan servis ve bardak altlığı aldım. Ama resimlerini çekmemişim onların. Aldım, çünkü renkleri çok güzeldi, aldım amerikan servisin yuvarlaklardan oluşuyor olması onları keserek başka şeyler yapabileceğim konusunda bana fikir verdi. Adım çünkü... aldımsa aldım canım yaaaaaa... Allalla yaaaaa!


Bir de renkli taşlardan aldım. Sadece ve sadece rengi çok hoşuma gittiği için... Salonumda bir sürü mavi renkte aksesuar oldu, bu da onların arasına geçerek kendine tv'nin yanı başında bir yer buldu. Şişe gibi durduğuna bakmayın, dış kısmı plastikten. Bu da indirimde olan ürünlerdenmiş. 4,50 TL.

İşte benim son alışverişim bunlar. Ne zaman "para biriktireyim biraz da şunu şunu yapayım" desem hep ama hep ama hep tam tersi oluyor. Son alışverişlerim de hep bu "para biriktirsem mi?" düşüncesinden sonra oldu! Anladım ki bu tarz düşünceler bende tam tersi bir etki yaratıyor ve "kontrol edilemeze yakın birşey" oluyorum!!! Ama yok! Bugünden itibaren kendimi kasmayı bırakıyor, süreci tersine çeviriyorum. İzleyin bakalım kısa dönemde hiç "şunu aldım, bunu da aldım" türünden bir yazı okuyabilecek misiniz benden....?


Bir süre önce Dilay&Burak'ın nişan kurabiyesine fotoğraf yapmıştım, Dilay'ın da yardımıyla... Son halleri elime ulaşınca yayınlarım demiştim... İşte o nişan kurabiyelerinin son hali :)



İşte benden bugünlük de bu kadar efenim... Ama son birşey var paylaşmak istediğim ki o da koleksiyonuma yeni katılan Starbucks Budapeşte kupam :) Prag ve Viyana da vardı böylece üçlemeyi tamamlamış oldum :)

Efeniiiiiiiiim... Herkeş iyi olsun, sevdiğine kavuşsun, sağlıkları yerinde olsun. Ben şimdi kahvemi hazırlayıp, tv'nin karşısına kurulup büyük bir keyifle csi:ny izleyip mutlu olacağım da... :)








6 yorum :

  1. Ne güzel bir post olmuş böyle upuzuun.Aldıklarını güle güle kullan.İkea ve Rossman benim de çok sevdiğim iki yer.Rossman bizim evin hemen yanında ama İkea uzak kalıyor malesef.Bu arada İkea'ya yakın Euroflora diye bir yer var hiç duydun mu merak ettim.Çünkü eminim gitsen sen de benim gibi kendini kaybedersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Mesajın neşe kattı :)

      Euroflora??? Duymam mıııııı? Duyup da gitmem miiiii? Gidip de kendimi kaybetmem miiiiii? Ama gideli epey oluyor. Ben gittikten bir süre sonra da (Ankara) Yıldız taraflarında bir yere taşındığını duydum, sonrasında da hiiiç yolum düşmedi. Aman ne olur, bu aralar düşmesin de :) Gerçekten insanın içinden çıkmak istemediği yerlerden biri...

      Koccaman sevgiler yolluyorum Sevgili Pınar.

      Sil
  2. aldıklarına resmen dibim düştü.çok güzeller.kalıplardan almayı bende isterim.hepsini güle güle kullan.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Alanay...

      Yorumların hep çok güzel, hep olumlu. Ve benim için kıymetli...

      Sevgiler

      Sil
  3. yaaaaaaaaaaa çok kıskandıııııııııım bi fırsat bulamıyorum bu aralar hobi alışverişi yapmaya :( habire çeyiz alışverişi kızım için :) sanırım ancak mayıstan sonra hobilerime dönebileceğim ve bir blog oluşturacağım inşallah :) Bu arada euroflora gerçekten dehşet bir yer ben de gittim şiddetle tavsiye ediyorum. Güzel bir hafta sonu diliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evvet efenim!
      Kıskanın beni, hem de tam gaz! Çok mutlu oluyorum o zaman ben :))))

      "Mayıstan sonra" sözünüz kesinlikle şu an itibariyle not edilmiş olup sonrasında yaptığınız o harika şeyler için adınıza blog açılması kesinleşmiştir. Bu arada hazırlıklar sırasında sizin yaptığınız şeylerin fotoğraflarını çekmeyi unutmayın ki daha açmadan bloğunuz için veri olsun elimizde :) Euroflora'ya gitmiştim, tam bir cennet orası. Şu an sizin için inanılmaz bir kaynak olduğuna da eminim...

      Çok öpüyorum sizi Sema Hanım. Siz de harika bir haftasonu geçirin. En kısa sürede yolunuzun Bahçeli-Emek dolaylarına düşmesi dileğiyle...

      Sevgiler

      Sil