8 Ocak 2013

DOĞUMGÜNÜ KARTI: BU DEFA ABİM İÇİN!

Merhabalar efeniiiimmmm...

Gecikmeli olarak karşınızdayım. Gecikmeli diyorum çünkü aslında planım yazımı Cumartesi günü yazmaktı ama o gün 2000-2003 arası çalıştığım şirketten dört kız arkadaşımla bir araya geldik. Bildiğiniz "gün" formatında, bol konuşmalı, bol yemeli :) bir gün geçirdim. Uzun süredir bir araya gelmeyen bu beş kişinin meğer birbirine anlatacağı ne çok şeyi varmış!!! Yaklaşık yedi saat birliktelikten sonra benim erken kalkmam gerekti, onlar benden sonra da devam etti. Ama en az 2 tane daha 7 saatlik konuşma potansiyeli mevcuttu ben ayrıldığımda...

O zaman Pazar günü yazsaydın diyeceksiniz, onu da anlatayım... Neyse, Cumartesi akşamı ayrıldım, geldim Bahçeliye. Bir arkadaşımla buluştum, acıkmışmış, hemen ötede pişirme evi şeklindeki balıkçının balıkları lezzetliymişmiş, hemen hazırlıyorlarmışmış. Eeeee? Buraya kadar sorun yok. Gittik. Zaten tüm gün dünyanın pasta börek çöreğini yemişim, ne diye gidip bir de üzerine balık yiyorum ki???? Hem de yağda kızarmış!

Biliyorum kendimi ki dışarıda yemek yemek ben de genellikle ya gıda zehirlenmesiyle, ya dokunmasıyla ya da midemin alt üst olmasıyla sonuçlanır. Bu defa da öyle oldu. Benim dışımda yiyenlere (her zaman ki gibi) birşey olmadı ve ben "tam 1 gün süren yataktan bile kalkamama, kalktığımda da banyodan çıkamama, sabaha kadar bir dakika bile uyuyamama hiçbir şey yiyip içememe"den sonra bu sabah kendime gelebildim! Oh olsun bana!!! Öyle bilinmedik yerlerde yersem böyle olur! Aldım mı dersim???? Offfffff.... hem de ne biçim :)

Neyse....

İşte bu sebeple yazımı Pazar günü de yazamadım tabiiiiyyyy ki. Pazartesi de dışarıda bir sürüüüüü işim vardı derken işte şimdi herşey yerinde, normal ve ben bilgisayarımın başındayım. Karlı ve soğuk Ankara'dan tekrar merhaba herkeŞe :)))

Bugün yine bir doğumgünü kartı var, abim için hazırladığım. Yine epey fotoğraflamaya çalıştım...

Eh hadi bakalım :)


Malzemeler; karton, renkli kağıtlar, yapıştırıcı, ip, makas ve kalem!
Önce kartı oluşturacağınız kartonun rengine kara verin ve A4 büyüklüğündeki kartonu ortadan ikiye katlayın.
Renkli kağıtlardan küçük kare parçalar kesin. Ben burada kolaylık olması açısından şekilgeç kullandım ama siz rahatlıkla çizip keserek de aynı sonuca ulaşabilirsiniz.Kaç tane kesmeniz konusuna gelince... Her bir parçaya bir harften hesaplayın ve ona göre kesin.
 Ben kartın içine de bunlardan kullanmak istediğim için sayısını biraz fazla tuttum.
Sonra kestiğim küçük kare kağıt parçalarını ikiye katlayarak şekilde görüldüğü gibi küçük üçgenler yaptım.
 İğne yardımıyla kartın üzerine delikler açtım, ki bu deliklerden ipimi geçireceğim. İpin kaç sıra dolanacağına yine siz karar veriyorsunuz yazmak istediğiniz mesaja göre...


İple işiniz bitince üçgen kağıtlarınızı yapıştırmaya başlayın. Ben ip olarak mumlu ip kullandım. Ama siz dilerseniz her çeşit ipten kullanabilirsiniz. Rengi, türü size kalmış.




Bu arada sanırım fark etmeden fotoğraf makinamın ayarlarıyla oynayıp tarih eklemeyi aktive etmişim. Bütün resimlerin köşesinde tarih çıkıyor. Çoğu resimde silmeye, kesip biçmeye çalıştım ama bazılarında mümkün olmadı. Artık bugünün fotoğrafları böyle :)

Sonra her bir kareye bir harf gelecek şekilde hem kartın içine hem de dışına mesajımı yazdım keçeli kalemle...

Yalnız kartın içindeki kısımda en alt sıraya bir tane eksik kağıt yapıştırdığım için ortadakine iki harf yazarak durumu kurtarmaya çalıştım! Zaten abim pek dikkatli değildir, 10 gün baksa bu karta farkedeceğini hiiiiç sanmıyorum :)


Sonra da köşeleri biraz yuvarlaklaştırdım. Bunun için köşe şekilgeçi kullandım ama pekala makasla da aynı biçimi verebileceğinizi biliyorsunuz siz...
İşte kartınız hazır! Siz bunları okurken benimki çoktaaaaaan okyanus üzerinde yolu yarılamıştır bile :)



Zarfsız olmaz elbet. Kartı yapan zarfını  da yapar mantığından hareket onu da ben yaptım. Zaten biliyorsunuz yeni yıl kartlarını hazırlarken bahsetmiştim bundan. En kısa zamanda anlatacağımdır bunu da...



İşte benden yine bu kadar efenim...

Bu arada çok güzel bir e-posta aldım. Hani cd'lerden yaptığım bir ağaç vardı ya... İşte birileri bu ağaçtan yapmış, sonra da fotoğrafını çekip bana göndermiş. Çok mutlu oldum! İşte ağağıdaki "Tabiat Ana"nın cd'den yeni yıl ağacı...


Çok güzel olmuş, değil mi?

Neyse, benden bu kadar efenim...

Tekrar görüşünceye kadar kalın sağlıcak ilen :)




6 yorum :

  1. geçmişler olsun aman beterinden Allah korusun...
    kart çok cici ve güzel.hem yapımıda eğlenceli görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay, çok teşekkür ederim.

      Evet, beterin beteri var, bu defa kolay atlattım. Daha öncelerinde hastaneye zor götürüyorlardı beni ve en az üç gün baygın halde yatıyordum.

      Koccaman sevgiler gönderiyorum...

      Sil
  2. Öncelikle geçmiş olsuuun :( Yazık sanaaa :(
    El yapımı bir tebrik kartından kıymetli hediye olur mu hiç, ne güzel de olmuuuş :)
    Kokoş sepetlerimi gördün mü? Kenarlarındaki süsler sana çok tanıdık gelecektir eminim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet! Yazık bana! Ama şimdi gaaaağyet iyiyim, şükür... Baktım az önce sepetlere. Ne de güzel olmuşlar. Süsler de yerlerini bulmuş :) Güle güle kullan ki!

      Ankara'dan Kocaeli'ye selamlar :))

      Sil
  3. Merhaba,hazine bulmuş kadar sevindim bloğunuzu inceleyince dibini görene kadar inceledim;))Bayıldım magnetlerinize,kupa koleksiyonunuza,İstanbul,Ankara,Kapadokya fotoğraflarınıza,şekilli delgeçlerinize ve bilumum kırtasiye malzemelerinize en çok da yaptıklarınızı en ince ayrıntılarıyla anlatmanıza bayıldım.Benim için kaynak oldunuz teşekkürler paylaşımlarınız için,emeğinize sağlık.
    Güzel paylaşımlarda görüşmek umuduyla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eftelya!

      Amanın!!!!

      Ne güzel sözler söylediklerin. Çoooook teşekkür ederim ki! Bu arada kıskandın değil mi malzemelerimi? Kıskan lütfen, çünkü bunun için yayınlayıp hava atıyorum bunlarla :)))

      Az önce ben de bloğunu gezdim, Ege'ye bayıldım, Allah bağışlasın...

      Beğenilerin için tekrar teşekkür ederim. Ankara'dan Niğde'ye koccaman sevgiler!

      Sil