28 Ocak 2013

FİLOGRAFİ NEDİR??? BEN BUNU HAMAMÖNÜ'NDE ÖĞRENDİM...

Efeniiiiiiiiiimmmm....

MERHABA...!!!!

Cumartesi günü Hamamönün'e gitmiştim ya hani, işte biraz oradan bahsedeyim, biraz da ilk defa karşılaştığım bir sanat türünü göstereyim dedi; Filografi! Eğer siz filografiyi daha önceden biliyorsanız veya duyduysanız ne ala, duymamışlığım benim ayıbım...Çok şaşırdım gördüğümde, hayran oldum ve habersiz olduğum için de çok üzüldüm...

Neyse önce Hamamönü...

Ankaralılar bilir, eskisinden çok farklı bir çehreye büründü burası. Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yenilendi, temizlendi, onarıldı, güzelleşti.

Şansıma hava yine güzeldi. Yağmurlu demişti hava durumu o gün için, inandım, boşu boşuna bir de şemsiye taşıdım!!!

Taceddin Dergahı'yla başlıyorum. Burası Mehmet Akif'in de bir dönem yaşadığı yer. İçeride bu sürede kullandığı eşyaların bir kısmı sergileniyor.






Belirteyim giriş ücretsiz. Duvarlar hep Mehmet Akif'in fotoğraflarıyla, tarihi belgelerle donatılmış. Fotoğraf çekiminde bir sıkıntı yok.

Dergahın biraz ilerisinde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının yer aldığı sütunlar var.







Bir sürü konak var, han var. Hemen hepsinin girişinde isimleri ve biliniyorsa eğer kısa tarihçeleri yer alıyor. Dar sokakları, kafeleri, sanat atölyeleri... Çok güzel olmuş Hamamönü!











Yaklaşık üç saat geçirdim burada. Yemek için de birçok seçenek var. Ama gözleme yemenizi tavsiye ederim :)) Ben patatesli-kaşarlı yedim, çok beğendim. Üzerine de külde hazırlanan (pişirilen) Türk Kahvesi!

Yanımdaki mi? Tabiiiiy kine Niiiibek. O da konak kapılarına bayıldı durdu tüm gün boyunca. Allallaaaaaaa... Neyse...  :)))

Derken bir yere girdik, epeyce kalabalık. Duvarlarında resimler falan. İkinci katı da var, orası da kalabalık. Bu ne yav sorularıyla şaşkın bakınırkeeeeen biraz geç de olsa jetonumuz düştü ve anladık ki sergi açılışına denk gelmişiz. O da Filografi Resim Sergisiymiş...

BA-YIL-DIM...!!!! Evet, çok çok beğendim.

Filografi tel ve çivi ile yapılıyor. İnternette baktım. Az önce de dediğim gibi, böyle bir şeyi daha önce görmediğim için şaşırdım ve üzüldüm. Sonra "Olsun! Hiç olmamasından daha iyidir" diye diye kendimi avuttum! :)))

Alın size sergiden seçmeler...








Filografi ilginizi çektiyse ve gidip bir göreyim derseniz eğer, Adullah Yalman'ın 45 parçadan oluşan sergisi 7 Şubat'a kadar açık. Pişman olmayacaksınız... :)

Ve.......... Ardından.........

Saat kulesinin önünden taksiye binerek tekrar gelme fikriyle eve dönüş!

İşte benim Cumartesi günüm :)

Atkı mı???? (Banu duymasın) ama hala birleştirmeye başlamadım ama niyetliyim. Önemli olan da niyet değil mi zaten canım!!!!

:)

Size güzel, "sallanmayan" bir Salı günü diliyorum.

Bu arada Salı deyince aklıma (çok alakasız birşey) geldi. 2 Şubat Cumartesi günü Bahçelievlerdeki Cuma pazarınun kurulduğu yerde "Sosyete Pazarı" açılıyormuş. Haftada iki gün; Salı ve Cumartesileri. Bu pazarların adı neden sosyete şeklindedir onu da hiç anlamış değilim ama..... neyse....

Öpüyorum ki herkeŞi

Kalın gülücükle :)






4 yorum :

  1. Ankara ziyaretlerim hep kısa süreli oluyor bu sefer aklıma koydum sadece gezmek için gideceğim.Hamamönü'nü çok merak ediyorum,planlarımız bahara...İnşallah gezdikten sonra da ben böyle bir post yazarım.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eftelya,

      Yorumuna cevabımı nedense ayrı bir yorum olarak yazmışım, şimdi farkettim! Aferin bana...

      Dediğim gibi, inşallah istediğiniz şekilde gezersiniz Hamamönünü bir dahaki Ankara ziyaretine...

      Sevgiler & güzel hafta sonu dilekleriyle

      Sil
  2. her fırsatta gidiyorum hamamönüne.başka bir dünya oldu orası.filografiyi bir kez denedim cık zor ve sabır istiyor hemen kaçtım tabi:) ama çok güzel.kimbilir belki birgün birlikte gideriz tekra hamamönüne.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filografiyi herhangi bir kursta mı denedin, yoksa tek başına mı Sevgili Alanay? İlgilendiğim için gerçekten merak ettim.

      Hamamönüne beraber gitmek? Bence harika olur! Bahara doğru mesela... Mart sonu, Nisan başı....

      Sevgiler

      Sil