23 Ocak 2013

SEVGİLİLER GÜNÜ YAKLAŞIRKEN...

Efeniiiiiiim....

Şubat ayı gelmek üZre...

Eeeeeee?... Şubat gelince ne olur?...

Birdenbire kalp şeklinde kırmızı balonlar ortaya çıkar. Her yerde (en alışveriş yapmayacak insanı bile ayartan) indirimler olur. O gece için rezervasyonlar çok önceden yapılır... falan falan.

Tabi tüm bunlar olurken havaya girmek lazım değil mi?

İşte bugünkü proCe de bu konuya giriş niteliğindedir :) ve yapımı çok kolaydır. Muhtemelen daha önce başka sitelerde rastlamış veya yapmışsınızdır. Bir sürü yerde yapılmış olduğundan sebeple kaynak gösteremeyeceğim.

Gerekli olan şeyler teferruatlı değil; kırmızı ve beyaz kağıt, kalp şeklinde şekilgeç, pritt türü yapıştırıcı ve poşet çay! Eğer şekilgeciniz yoksa sorun değil, o zaman önce çizer sonra da çizdiğinizi kesip aynı sonuca ulaşabilirsiniz...

Hazırsanız başlayalım efenim...

Belirteyim ki kullanacağınız poşet çayların dış poşetinin kapak şeklinde açılıyor olması gerekiyor, eğer ki benim yapacağım gibi tam bir sürpriz olmasını isterseniz...  Ama yok paket kısmını atayım sadece poşet çay kısmı da işimi görür derseniz o zaman sorun yok!

İlk olarak poşet çayı kaplayan kağıdı yırtmamaya özen göstererek açın ve çayı çıkarın.

Özen gösterin diyorum çünkü işimiz bittiğinde çay poşetini tekrar kağıt poşetin içine koyacağız..

Ve ucundan sarkan kağıdını sökün. Bunu yaparken çekip koparmaya çalışmayın. Makasla kesin. Bazı çayların ipleri çok sıkı olmadığından poşetten de kopabiliyor, ki bu durum tecrübe ilen sabittir!!!




Kalp şeklindeki şekilgeçlerimle (2 farklı boy) kalpleri kestim. Tabiiiiy ki kalplerin bir kısmı kırmızı renkteydi :) Sonra da kırmızıların üzerine beyazları yapıştırdım.


Ve son olarak da bunları çay pşetlerinin kağıdını söktüğüm yerlerine yapıştırdım. Bunu yaparken ipin her iki taradına da kalp koydum ki daha güzel görünsün diye. Yani çayın ipi iki tane kırmızı kalbin arasında kaldı.




İpleri çay poşetin etrafına dolayın ve tekrardan çıkardığınız kağıt poşetlerin içine koyun. Yanlarından tekrar yapıştırarak kapatın. Yani bulduğunuz hale getirin... Bu bana annemin bir sözünü hatırlattı: "Sizden iş isteyen yok, aldığınızı aldığınız yere koyun, bulduğunuz gibi bırakın...!!!" Neyse ki o günler geride kaldı :)))




İşte sürpriz çayınız hazır! Biri bana bir kutu çay getirse, ben akşamın bir vakti televizyonun karşısında, battaniyemin altında çay içmek istesem ve poşeti açtığımda böyle birşeyle karşılaşsam sevinirdim hani :)))

Eğer isterseniz kalplerin üzerine küçük notlar da yazabilirsiniz veya isim... Seni seviyorum yazmayı denedim, sığdıramadım. I love you daha uygun oldu. Ama daha ince uçlu bir kalemle "seni seviyorum" yazısı da gayet sığabilir gibi :)




Sonrasında yanına bir de kurabiye ekleyerek servis edin kiiiiii.... E daha ne olsun!

Bu arada şimdi gördüm ki fotoğraflar biraz bulanık mı çıkmış ne? Şimdi de bunu halletmem lazım. Ama farkındaysanız tarih/saat olayını hallettim. Öyle garip bir yerden yapılıyormuş ki!!! Ama azmettim, yaptım :)



Evet efeniiiiiiiim....

Şimdilik benden bu kadar.

Şimdi son yarım saatin içine girmiş olan 1971 tarihli James Bond "Ölümsüz Elmaslar" filmimin sonunu izleyip sonra da yatacağım.

Yazımı erken yazabilseydim bu söyleyeceğim daha makbule geçerdi ama yapacak birşey yok artık; herkesin kandili kutlu olsun...

İyi geceler & tatlı rüyalar...








6 yorum :

  1. Demet walla müthişsin ne diyeyim :) Güne seninle başlamak çok güzel. Sevgiler benden hem de kocamaaaaaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay efenim, çok teşekkür ederim :) Ama siz şımartıyorsunuz kine beni ki!

      İnanın güne sizin yorumunuzla başlamak daha da güzel...

      Sevgiler.

      Sil
  2. demet hanım daha öncede görmüştüm ama öyle güzel anlatmışsınızki hem yazı hem fotoğraflarla .çok cici ve şık fikir.teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay, beğenin için çoook teşekkür ederim... Dedim ya, çok yaygın bir fikir. Ama ben eksik kalmayayım dedim :))

      Gününüz güzel olsun.

      Sevgiler..

      Sil
  3. ne hoş bi fikir bu ya:))) bayıldımm.... teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Moriçe,

      Asıl yorumun için ben teşekkür ederim...!

      Sevgiler :)

      Sil