15 Ocak 2013

TENEKE KUTU DEĞERLENDİRMECECİLİK!!! :)

Efeniiiiiiiiiiiiiim...

İşte yine ben!

Yine MERHABA!

Umarım ki haftaya güzel bir başlangıç yapmış, güzel bir Pazartesi günü geçirmişsinizdir. Çalıştığım zamanlar, ki genelde hep sevmediğim işlerde çalıştım, Pazartesi günleri hep sevimsizdi benim için. Haftaya olabilecek en demotive halde başlar, Cumaya kadar yavaş yavaş kendime gelirdim. Cuma da çözüm olmazdı çünkü çoğunlukla Cumartesi günleri de çalışırdım, sözde yarım gün denilen ama çıkışınızın saat dörtten önce bir türlü olamadığı türden...

Ama şimdi çok şükür ki o günler geride kaldı, her günüme şükrediyorum bunun için...

Bugün teneke kutu kaplayacağım. Eminim çoğunuz bundan belki de defalarca yapmışsınızdır, nasıl yapıldığını gayet iyi biliyorsunuzdur. Bu sebeple benin bugün yapacağım şey nasıl yapıldığını anlatmaktan ziyade yaptıklarımı sizinle paylaşma şeklinde olacak..

İşlem gayet basit; teneke kutuya ip dolamak. Hepsi bu!

Malzemeleriniz ise kaplanacak kutu, ip, yapıştırıcı ve makas. Eğer süslemek isterseniz de bunun için kullanacağınız ve sizin isteğinize kalmış diğer malzemeler...

Ben sadece teneke kutu değil ayrıca pringles patates cipsi kutusu da kapladım. Malum hiçbir şeyi atmıyorum ya, baktım balkona 3 tane de ondan varmış, hemmen katıverdim onu da kaplayacaklarımın arasına :)


Kullandığım ipler yandakiler. Bildiğiniz yüncüden aldığım örgü ipleri. Sadece biraz kalın olanlarından seçmeye gayret ettim. Bir de yeşil ve tonları olmasına... Sadece tek bir ipim var farklı olan, o da kahve gibi ya da bej gibi renkte olanı. Yurt dışındayken almıştım onu. Muhtemelen hırdavatçıdan falan almışımdır :) Uzuuuuuun bir süredir çekmecede değerlendirilmek üz(e)re bekliyordu. Üzerindeki yazıları Türkçe'ye çevirdiğimde tek bir kelimenin karşılığını bulamadım ki o da ipin türü çıktı. Sözlük kelimeyi Türkçe'ye "jüt" şeklinde çeviriyor. Ama jüt ne demek hiçbir fikrim yok. Sanırım bizim kınnap dediğimiz ip türüne falan denk geliyor gibi...

Çok dayanıklıymış, sağlammış falan falan...

Neyse...

Dolama işlemini resimlemedim çok kolay olduğu için.

Ama yaptığım birkaç ayrıntıyı söyleyebilirim. Birincisi tüm ipi, neye doluyorsam, mutlaka yapıştırarak doladım. Yani sadece başlangıç be bitiş kısmını değil, doladığım tüm ip sıralarını tenekeye/kartona sabitledim.

İkincisi ipi dolarken çok çekmemeye dikkat ettim, yün iplerim çok esneyen türdendi.

Üçüncüsü de ne kadar sık dolamaya çalışırsanız çalışın mutlaka sıralar arasında aralık kaldığı ve bu aralıktan da kutunun kendi zemin renginin görünüyor olduğu... Bunun için de dört beş sırada bir mutlaka ipleri iterek sıkıştırdım, aralarında kalan açıklığı kapattım.

İşte benim ip dolamalı kutularım :)



Geleliiiiim süslemelereeeeee...

Bentığla ördüğüm farklı büyüklükte ve renklerdeki yuvarlakları kullandım. Bunların yapılışları çok kolay. Kardan adam yapar gibi yapılıyor, bakayım derseniz eğer buraya lütfen :)


Ardından peligomla herbiri farklı renkte olan yuvarlakları yapıştırdım. Kumaş, ip türü şeyleri yapıştırmayı pek sevmiyorum. Tutması zor, bulaşıyor, sertleşiyor falan falan... Bu defa tutmama ihtimaline karşı yeni aldığım mandallarımı kullandım ve çok da işe yaradıklarını gördüm :) Bu arada yapıştırma aşamasına geçmeden yaptığım birşeyi de paylaşmak istiyorum ki o da parçaları yapıştırmadan önce ütüyle herbirini düzleştirmek oldu. Bazılar biraz büzgülü falan olmuştu ama ütüleyince hepsi dümdüz oluverdi!



Yaklaşık yarım saat kadar mandallı olarak beklettim ve iyice yapıştıklarından emin olunca da kutuların üzerine yapıştırdım. Yapıştırdıktan sonra da uçlarından/kenarlarının kalkmaması için ip doladım ve yaklaşık bir saat kadar öyle beklettim. Bu arada da kalan ütüleri tamamlayıp bir de market alışverişi yaptım.


Veeeeee ipleri açtığımda gayet güzel yapışmışlardı. İşte hepsi bu!

Geriye bunları nerelerde, nasıl kullanacağınızı belirlemek kalıyor ki o da sizin işiniz artık! :))

 Boooool bol fotoğrafladım, bakıverin diye :)






 













İşteeee budur bügünlük benim paylaşacağım.

HerkeŞe güzel bir Salı diliyorum...

Sevgiler :)




18 yorum :

  1. Sevdiğim işlerden biri daha işte, üstelik uygulama çoook güzel :) Kısa boylu olanlarına aynı motiften kapakta yapılabilir değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili banu,

      Verdiğin gikir için çok teşekkür ederim. İşin aslı ben hiç kapak falan düşünmemiştim. Neden olmasın?!?!?!

      Çoook öpüyorum seni :)

      Sil
  2. ellerine sağlık harika olmuş iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook teşekkür ederim...

      Böyle güzel yorumlara ve tebriklere bayılıyorum :)

      Sil
  3. bbayıldım ben bu kutulara.geri dönüşüm çalışmaları yaptırdığımda öğrencilerim çok yaparlar ama en çok soda şişesi kaplarlar iplerle:))ama sizinkiler enfes olmuş hele örgü süslemeler şahane bir hava katmış.bravo diyorum.ve güle güle kullanın.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay!

      Çok teşekkür ederim. Zaten bu teneke kutudan aldığım gazla dün akşam üç tane de şile kapladım!!! Beğenin için tekrar teşekkürler ki :)

      Sevgiler

      Sil
  4. Ellerinize sağlık süper bir değerlendirme olmuş. Aynı zamanda çok da şık duruyorlar. sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Tuğçe...

      Sevgi bizden efenim :)

      Sil
  5. Özellikle renklerine bayıldım, çok hoş olmuşlar, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğeninize... Aslında çok basitler ama birkaç küçük detayla birden çok farklı şeylere dönüşüyorlar, değil mi?...

      Sevgiler

      Sil
  6. cokk sık olmuşş canımm ..ytebrıklerr..

    YanıtlaSil
  7. Çok begendim bundan sonra bende atmayacagım kutularımı :)) hoşuma gitti ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Duygu, çok teşekkür ederim.

      Evet! Sen de atma kutularını, kapla! Sonra senin de ellerine sağlık olsun :)

      Sevgiler

      Sil
  8. Demet hanım çok güzel olmuşlar.ellerinize sağlık.ben de bir kutumu kınnapla kapladım ama henüz süslemedim.koymadım bloğuma.dün benim de aklıma geldi iplerle kaplıyayım bütün kutuları diye.bunun üzerine sizin yaptığınız çalışmayı gördüm.gerçekten değer.http://feyzanincicileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyza Hanım,

      Çok teşekkür ederim beğeninize ki! Siz de süsleyin kutularınızı. Eğer isterseniz paylaşmamı, bana da gönderin resimlerini, neden olmasın!

      Sevgiler

      Sil
  9. Merhaba. Çok güzel olmuşlar. Elinize sağlık :) Teneke kutuların üzerindeki ipleri de mi prittle yapıştırdınız? Ben üzerindeki kağıdı çıkartmıştım ama yapışır mı bilemiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zehra, evet, yapıştırıcı olarak pritt türü yapıştırıcılardan kullandım. Kağıtları/etiketleri temizliyorum ben de genelde. Yapışır elbet merak etmeyın.
      Geç cevabım için ayrıca özür dilerim. Kolay gelsin size...

      Sil