22 Mart 2013

HERKES YAPAR, BENİM NEYİM EKSİK??? KAPI SÜSÜ!!!

Merhabalar herkeŞe...

Saati göz önünde bulundurursak eğer doğrusu "İyi Akşamlar HerkeŞe" olmalı!

Bugün Ankara yağmurlu, öğleden sonra yağmur bir başladı, daha hala da durmadı...Tüm gün yağmuru izledim desem yalan olmaz...  :)

Son birkaç gündür vaktimin çoğu evde geçiyor; salonda, arka odada, mutfakta, sonra yine salonda, mutfakta.... Pek bir hareket yok yani :)

Tabi bilgisayar başında, internette de çok vakit harcadım... Baktım herkeŞin kapı süsü var, herkeŞ kendine kapı süsü yapmış. Bir de dönüp kendime baktım kiiiiiiiii, kapım bomboş, yüreğimde bir sızı şeklindeyim!

O zaman dedim ki ben de elimdekilerle kapı süsü yaparım, sonra da keyfime bakarım :)

Ön bilgileri vereyim efenim;

Yuvarlak çizimler için iki boy tabak kullandım, zemin olarak teeeeeeeee fi tarihinde Koçtaş'tan aldığım köpükleri. Maket bıçağıyla kestim. Keserken altına birşey koymayı aman unutmayın. Ben bir seferinde kesmem deyip masa örtüsünü parça pinçik yapmıştım :)

Ben köpüğü tek kat kullandım ama yaptıktan sonra keşke iki tabaka kesim kullansaydım dedim, çünkü çok ince oldu gibi geldi bana...

Bu arada keserken bir dolu beyaz toz uçuştu etrafta. Küçükken bayılırdım bunlara, duvara sürtüp ufalar sonra da havaya atıp saçlarıma konmalarını beklerdim :)






Elimdeki en kalın kurdeleyi kullanarak kesmiş olduğum çemberi kapladım. Ben tek kat olarak kapladım ama siz kalınlık vermesi açısından birkaç kat dolayabilirsiniz kurdelenizi.

Ardından yaprakları hazırladım. Bunun için önce bir şablon hazırladım. Şablonu hazırlamak çok kolay. Nasıl derseniz eğer, daha önce yapmıştım, buraya bakın efenim...

İki boy yaprak çizip kestim.

Kullandığım yeşil kumaş/keçe karışımı şey çok ince geldi. Bu nedenle iki yaprağı birbirine yapıştırıp aralarına da karton koydum. Aşağıdaki resimden de kartonu rahatlıkla görebilirsiniz. Yaprak katlarının iyice yapışmaları için sıkıca bastırdım. Yapıştırıcı olarak da her zaman ki gibi yine pritt türü yapıştırıcı kullandım.


Sonrasında da önce yaprakları, sonra gülleri, en son olarak da asma yerini yapıştırdım, hepsi bu! Bunları yapıştırırken bu defa sıcak slikon kullandım.



 


 








İşte efenim, benim dallı-güllü süsümün macerası bu şekilde oldu. Şimdi rahatım; "hah ha h haaaaaa çok şükür dostlar, artık benim de "bi kapı süsüm var!" Ona göre!!!

Offfffffffff biliyorum...

Gecenin bu vakti hiç çekilir gibi değilim ama olsun, bir kere de siz idare ediverin beni. Hep benden beklemeyin canım anlayış göstermeyi.... :))

Neyse,

Daha fazla uzatmadan Demet kaçar, kahvesini de alıp Fox Crime'da gezinmeye başlar :)

Size çok güzel, güpgüzel bir haftasonu diliyorum.

Herşey gönlünüzce olsun, gönlünüze neşe dolsun!

:)


10 yorum :

  1. :)) akşam akşam iyi geliyor senin bu bol fotolu esprili komik postların.ama sonuca bir bakıyorsun harikalar çıkmış.çok beğendim demetcim.her zamanki gibi tertemiz ve yaratıcı çalışmışsın.ellerine sağlık ve artık doya doya güle güle kullan yeni cici kapı süsünü.
    kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ama ben çok teşekkür ederim ki Alanay :)

      Kuccak dolusu sevgi benden ki!

      Sil
  2. Elinize sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hülya Hanım,

      Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Hımmmmmm....

      O zaman ben de çooook teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ya tabii, hiç kapı boş olur muuu, bak ne güzel şenlenmiş, canlanmış, sevinmiş kapı bu güzellikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet yaaaaaa, dediğin gibi sevgili banu, kapı boş durmaz! En azından bundan sonra :))

      Teşekkür ederim beğenine ki!

      Sil
  5. Yaaa çok beğendimmm inankiii bitiş halini görünce içimi ferahlattı gerçekten.. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Duygu,

      Çok teşekkür ederim. Güzel yorumun benim de içim,i ferahlattı desem hiç yalan olmaz!

      Sevgiler

      Sil