25 Mart 2013

RAF, CD, ŞİŞE....

Merhaba...

İyi haftalar herkeŞe...

Birkaç gün önce ters köşe yapıp bahardan kışa dönen Ankara havası yeniden bahara döndü yüzünü. Bugün sıcak ve kısmen güneşli bir Ankara günü.

Ben her zaman ki gibi evdeyim. Bacağımın durumu ne yazı ki hareketlerimi çok kısıtlıyor, hemen hiç birşey yapamıyorum. Cumartesi günü MR çektirdim. Kolay oldu kapalı alan korkum ya da yüksek gürültüden rahatsız olma durumlarım olmadığı için... O kadar yorgun bir günün sonunda gittim ki biraz daha uzasa uyuyakalabilirdim neredeyse... Sonuç Salı akşam çıkacak, Çarşamba sabah da doktorla görüşeceğim. Hayırlısı artık...

Babamdan bahsetmişmiydim hiç, hatırlayamadım?

83 yaşında diş doktoru olan babam neredeyse 60 yıla yakın yaptığı mesleğini yılbaşı itibariyle bıraktı. Bu Pazartesi itibariyle de ofisini tamamen boşalttı. Boşaltma işleminde ben de vardım, gerçi gözetmen olarak yer aldım ama olsun! Allahım!!! Tam bir "gömü"ymüş meğer babamın yeri de benim haberim yokmuş. Devretmediği, tamamen kapattığı için eşyalarını/malzemelerin hemen hepsini dağıttık/verdik/attık... Bu arada ben de sebeplendim ve bundan böyle kullanacağım bir sürü el aleti istifledim. Tabi önce iyice bir temizlenmeleri gerek ama olsun!!!! Bakalım onca çalışma yılından sonra babam hayatına ne şekilde devam edecek, takipteyim!

Neyse....

Bu arada uzun zamandır bahsettiğim rafları sonunda monte edebildik! Hani şu bardak koleksiyonum için İkea'dan aldıklarım. Bir arkadaşım yaptı sağolsun Cumartesi günü. Ama fazla bile aldım diye düşündüğüm raflar ne yazık ki yetmedi ve bardaklarımın bir kısmı yine yerde kaldı! Resimler pencereden gelen ışık nedeniyle pek net çıkmadı ama koleksiyonum hakkında fikir verebilir diye düşünüyorum :)





Ennnnnnnnn favori parçalarım Yeni Rakı'nın bu 6 bardağı. "ALA" yeni elime geçti, aylardır peşindeydim desem yalan olmaz! Emeği geçen arkadaşıma buradan tekrar selaaaam ederim :)




Gördüğünüz üZre ucu bucağı olmayan bir koleksiyon bu. Neden bulaştım bu işe, ne dürttü beni de bardak toplamaya başladım bilemiyorum ama bunun sonunun olmadığını da biliyorum... Neden koleksiyon ihtiyacımı pul/peçete gibi daha normal koleksiyonlarla gidermiyorum, hiiiiiç bir fikrim yok. O yüzden sormayın!!!
Önceleri sadece küçük "shot" bardakları biriktiriyordum... Sonra viski bardakları da hoşuma gitti, derken votka, rakı, bira....

Bu arada biriktirdiğim bardakların sadece ve sadece marka içkilerin logolarını taşıyan bardaklar olduğunu sanırım farketmişsinizdir...
Tahminlerime göre en az üç tane daha raf almam gerekiyor sadece "sığmayanları" sığdırmak için... Gelecek olanları hesaba katmıyorum bile :)))

Sanırım yakında bu eve de sığamayacağım. İki oda bir salon evde annemlerle 35 yıl yaşayıp ardından üç oda bir salon eve sığamamak da ayrı bir inceleme konusu olabilir, farkındayım!!!



Neyse....

Bardak olayını burada kapatıyorum...

Geçenlerde kaplamıştım bu şişeyi/kutuları. Ebruli kalın bir ip vardı elimde, onu kullandım. Kenarlarına Çıkrıkçılar Yokuşuna (teeeeeeeeee ne zaman) gittiğimde aldığım desenli-çiçekli kurdeleden geçtim. Ve ortalarına da benim şu meşhur güllerimin pembeli olanlarından birer tane yapıştırdım.

Yalnız belirteyim ki bu defa nedense kurdeleleri yapıştırmak, özellikle de şişeye, epey uğraştırdı beni.

Şişenin alt tarafının içe doğru olmasından sebep sanırsam bu kadar uğraşıp bir de üstüne sinir oldum olsa gerek!!!











Bunların dışında bir de üç tane cd süsledim. Nasıl yapıldığını/ne yaptığımı şöyle özetleyebilirim; elinize geçen alakalı/alakasız herşeyi yapıştırın, cd'leri birbirine ekleyin, oldu bitti!!!!

Fotoğraflardan ne demek istediğimi gaaağyet iyi anlayacağınıza eminim ki ama ben!!!








 
Kurdeleyle tutturdum cd'leri birbirine. Arkasının kötü görünümünü kapatmak için de beyaz karton yapıştırdım.

Zemin için haritada kestiğim parçaları kullandım. Üzerlerine de boncuk, renkli çıkartma, yapboz parçası, örgü kalp, örgü yıldız, örgü yuvarlak, kurdele fiyonk, yapma çiçek, dantel parçası, şekilli tahta, karton, deri, plastik parçaları, eva, simli boya, uğur böceği.... falan falan falan...

Sonuçta da ortaya çıkan işte bu! Tam yazlık modunda, rengarenk! Bu da Bodrum'a yeni eve gidecekler kutusunda çoktan yerini aldı bile. Evin dışına kapının yanına asmaya karar verdim :)




İşteeeeeee böyle arkideşler...

Çarşamba günü yeni proCe +  MR sonucu-doktor görüşmesi ile karşınızdayım efenim.

O zamana kadar kalın sağlıcak ilen...

Sevgiler

demet :)





11 yorum :

  1. Dıgıl mıgıl.... :))
    Bardak koleksiyonunu yazdım aklımın bir köşesine, hani elime geçerse diye :)
    Yün kaplamalı takımın rengi de kurdeleli oluşuda sıcacık ve sevimli :)
    cd lerine bayıldım, ne güzel bir fikir, bu kadar kel alaka nesnelerin birarada bu kadar şeker görüneceğini düşünemezdim bile, bendekileri böyle değerlendirebilirim demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh heeeee....

      Tam "deli kızın çeyizi" formatında birşey bu!

      Yani tam benlik!

      Sevgiler yolluyorum sana sevgili Banu :)

      Sil
  2. sen en iyisi bu akşam yaz şekerim merak ederim.zaten bugün gitmeyecek misin? inşalalh ciddi bişey çıkmaz ama sağlığına kavuş yeter.
    koleksiyon işi çok güzel ama yer ve korumak gibi sıkıntılar yaratabiliyor işte.bu arada aklıma yazdım eşim sıkı içer benim böyle markaların baskılı bardaklarından çok getirir(evde yıkansın arabaya tekrar koyayım gibilerinden)sonrada unutur.çoğıunlukla biriktikten sonra tarafımdan atılır zira onları başka anlamda kullanamayız:)neyse orjinal olanlar var mı bakıp sana ayırmaya karar verdim.
    şişe ve takım çok güzel.renkler kurdelesi ve gülleriyle süper bir uyum yakalamışsın ellerine sağlık.
    cdleri kaplama olayına ise çılgın ama süper diyorum.tek kalmış kullanılmayacağını düşündüğüm herbişeyden benzer bi duvar süsü yapicim bende ilham oldun yani:)teşekkürler.
    tekra geçmiş olsun diyorum canım.güzel haberler almak dileğiyle.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay, yine güzel, içaçıcı, mutluluk veren yorumunla karşımdasın!!!! Çok teşekkür ederim.

      Bardak olayı için düşünmen bile yeterli ama yapılacak her türlü katkı tarafımdan memnuniyetle karşılanacaktır! :)

      MR sonuçlarım bugün akşam 16:00'da çıkacak ama doktor o saatte yerinde olmayacakmış, bu nedenle Çarşamba sabahı gideceğim, sonuçlarımı da gidince alacağım. İnan bende güzel sonuçlar bekliyorum, zira 10 gündür eve çakılmış durumdayım, sıkılmaya başladım...

      CD'ler çok "deli" olmuşlar değil mi? Hele yaparken görseydin sen beni. "Onu da yapıştıriiiim, bunu da koyiiiiim, aaaaaa bak bu da vardı, bunu da ekliiiiim" şeklinde bir aktivite oldu benim için!!! Senin yapacaklarını da merakla bekliyorum :)

      İyi dileklerin için tekrar teşekkür ederim Alanay. Günün güzel olsun. Kocaman sevgiler...

      Sil
  3. Demetcim raflar süper olmuş kolleksiyon kendini göstermiş walla :) şu kızın düğününü bi yapalım bak ben senden kopya çekip ne ciciler yapıcam :)) Artık liste yapıyorum bişeyi atlamayım diye Demet. Koşturmaca hiç bitmiyor çok güzel heyecanlar :) İnşallah sonuna kadar böyle gider. Her yazını okuyorum ama bazen yorum yazmaya vaktim olmuyor :) İdare et biraz beni artık.

    Sevgiler benden kocamaaaaaaaaaan. Ama Bodruma gidersen sen biz seni özleriz. Orda da yazılarına devam et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sema Hanım, anlayabiliyorum telaşınızı... Ama emin olun ki herşey yolunda gidecektir. Sizin bitmeyen enerjiniz, her ayrıntıyı detaylarıyla düşünmeniz, neşeniz... herşeyi çok rahat atlatmanızı sağlayacaktır!!!
      Yazılarımı okuduğunuzu hep biliyorum ki zaten ben, yorum yazsanız da yazmasanız da...

      Herşey gönlünüzce olsun. Kolaylıklar dileklerimle... :)

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun öncelikle. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. Tahmin ediyorum ben bu mesajı yazarken mr sonucu açıklanmıştır. Umarım kötü bir şey yoktur.
    Bardak koleksiyonu mükemmel ama çok zor yaa:)) biri kırılsa içi gider insanın.
    Of şu cd süsleme olayına da bittim ben:)) o kadar şeyi rastgele yerleştirmişsiniz gibi duruyor ama ben yapsam öyle durmaz işte:)) en kısa zamanda denemek istiyorum bakalım:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooooooook teşekkür ederim sevgili Moriçe... Mr sonucum maalesef pek istemediğimiz şekilde oldu. Pazartesi günü ameliyat olacağım :(

      Bardak olayı konusunda haklısın. Bazıları yıllar öncesinden, yani kırılırsa bulabilmem yeniden mümkün değil. O yüzden gözüm gibi bakıyorum :)

      Eh hadi siz de cd yapın, takın takıştırın... Eminim çok güzel olacaktır :)

      Sevgiler

      Sil
  5. bende sizin gibi Önceleri sadece küçük "shot" bardakları biriktiriyordum... Sonra viski bardakları da hoşuma gitti, derken votka, rakı, bira....derken 10 bine yakın logolu içki bardağım oldu.elimdeki bardaklardan aynı olanları sizinle paylaşabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 bin bardak mı????????????

      Amanın!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Nerede muhafaza ettiğinizi çok merak ettim!

      Benim koleksiyonum yaklaşık 230 bardak civarında, çift olanları dahil etmeden... Sanırım bendeki bardakların hepsinden sizde fazlasıyla vardır, paylaşma durumunda sanırım size karşılık veremeyebilirim...

      Görmek isterseniz eğer, sayfamın sağ tarafında linki var koleksiyonumun, bir göz atın... Tekrar mesajlaşalım!

      Sevgiler

      Sil
  6. Cam bardak koleksiyonun için http://camporselenlogo.com a bakmalısın...

    YanıtlaSil