19 Temmuz 2013

BU DA BENİM "MANDALA"M

Merhaba!

Umarım herkes iyidir ve Temmuz'un tadını çıkarıyordur... Hani tatil falan... :)

Neyse...

(Belki bilemeyen/duymayan vardır düşüncesiyle) şimdi diyeceksiniz ki nedir bu mandala???

İşte internetten kısa bir araştırma sonucu derlediğim özet bilgi:

Aslı Hindistan'a kadar dayanmaktadır. Kırk bin yıl öncesine dayanan Mandala, yaşama çekilmek istenen şeyleri elde etmek amacıyla mağara duvarlarına çizilen daire içine alınmış resimlerde görülmüştür.

Mandala daire veya merkez anlamına gelir. Belirgin bir şekilde duran merkez noktası etrafına şekiller ve desenler yerleştirilmiştir. Boyama yoluyla insanı sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar.

12 asıl renge sahiptir. Bu renklerin açık ve koyu tonları kullanarak artırılmaktadır. Mandala'da hem nesne hem de renk uyumu vardır. Bu da hem zihne hem de ruha hitap ettiğinin en güzel örneklerinden biridir.

Mandala’ya özetle enerjiyi tutan, saklayan kap diyebiliriz. Sanskritçe kökenli bir sözcüktür. Dolayısıyla tüm mandala desenleri dairesel bir form içindedir. Daire, bütünlüğü simgeler. Bir ucu sonsuza, diğeri de bedenimiz ve aklımıza kadar uzanır.

Her mandala size istediğiniz şeyi yaşantınıza çekmenizde mıknatıs görevi görür, sağlık, mutluluk, huzur ve bolluk bilici hep sizinle kalır.

Mandala çalışması dıştan içe veya içten dışa boyanır. Önemli olan sırayı bozmamaktır.

İşte ben de kendi mandalamı yaptım...

Yapımı gayet kolay...

Yastıkları yaparken kullandığım yuvarlak motif mantığı. Plastik halka kullandım. Yani ortası boştu.

Astığım zaman ortasındaki boşluk çok hoşuma gitmeyince bende gülü yapıştırdım. O gülün hikayesi de ayrı. Kars'ta beraber çalıştığı bir arkadaşımın evlilik öncesi bekarlığa veda partisinde hepimize verdiği harika hediyelerden biriydi o gül. Şimdi yerini buldu, hep gözümün önünde olacak... :)

İp olarak yine yastıkları yaptığım cinsten ip kullandım ama bu seferki ebruli. Merak eden olursa eğer, Alize-Silk Effect.

Farkettiyseniz eğer bir sırayı tamamlayıp üst sıraya geçme kısımlarım çok belli oldu. Yani o konuda pek başarılı olamadım. Önce orayı kapatmak için birşey yapabilirmiyim diye düşündümse de sonra vazgeçtim...


Süsleme olarak elimde çok fazla birşey olmadığı için düğme kullanmayı tercih ettim. Tembellikten sağlam olsun diye dikerek tutturmak yerine yapıştırıverdim kolaycana!!!! :))) Umarım ki sıcaktan kopup düşmezler :)

Asmak için uzun bir zincir çekip mandalaya tutturdum. Bunun için de yine aynı ipi kullandım.

Ördüğüm şeyi kolalamak (sertleştirmek) sonradan aklıma geldi ama geldiğinde ben çoktan arkasına karton yapıştırmıştım bile!!!!
Duvara yine bir çivi çakarak tutturdum. Tahmin edeceğiniz üZRE yine kapının önünde biryerlerde yer buldu kendine :)

Çiviyi kamufle etmek içinde yeni ev hediyesi olarak gelen hediyelerin birinin üzerinden kopardığım kurdele fiyongu iliştirdim, çivi de görünmez oldu!






İşte birkaç resim daha...






Ve bir parça da kıskanmanız için (aslında bir parça değil, çok olsun!) kapının önünde öylesine çektiğim alttaki fotoğrafı da eklemek istiyorum... (heh heeeee.... Kızmayın ama! Bu tam bana göre bir durum... Hem daha önce de bir sürü kere yaptım "kıskandırma" şeysini. Alışamadınız mı yaaaa?????)

Neyse...


Eveeeeeeet!

Benden bu seferlik de bu kadar efenim.

Bugün Cuma, geldi çattı hftasonu :)

Dayanın çalışanlar!!!

Sizin yerinize ben söyleyeyim:


Kalın sağlıcak ilen arkideşler...

Görüşmek üZRe :)


8 yorum :

  1. Ben senin mandalanı çok sevdiiiim :) Şekeeeer :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :) Umarım belin daha iyidir??? öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sema Hanım çok teşekkür ederim beğeninize.

      Belim mi?

      Eh işte desem.....?

      Sil
  3. Çok hoş olmuş ellerinize sağlık
    Bu arada kıskandırma şeyiniz başarıya ulaştı:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehhhh heeeee!

      Teşekkür ederim beğeninize...

      Kıskandırma-başarı için bir kere daha heh heeee :)))

      Sevgiler...

      Sil
  4. hiiç kıskanmadım yani.pof!
    mandalan çok güzel olmuş.sadece o öteki sıraya geçişlerde ne yapılabilirdi diye düşündüm ama bende hastayım beynim isyan etti bıraktım.ellerine sağlık kuzum çok güzel.özellikle renklerine bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet lanay! Sen beni hiç kıskanma ki! Pof! :)

      Oyiiiiiii.... sana da geçmiş olsun... Allahtan okul yok. Bu defa da ben sana tavsiyede bulunayım ki o da bol bol dinlenmeye çalışman. Biliyorum senin işin de başından aşkın, çocuklar, hastalar... Allah yardımcın olsun...

      Renkleri aslında ben seçmedim sayılır çünkü kullandığım ip ebruliydi ki!!! hehh heeee :)

      Sevgiler ki!

      Sil