23 Temmuz 2013

"VINTAGE TÜRÜ BİŞEY" - 1

Arkideşler!

Merhaba!

Umarım herkeŞ iyidir...

Ben mi?

Eh işte... Bir süredir kullandığım, yani normalde kullandığım ilaçlar dışındaki yeni ilaçlar, maalesef beklediğimiz etkiyi göstermedi. Hergün daha kötüye gitti ve sonunda ameliyat öncesinden bile daha sıkıntılı hale geldim diyebilirim...

Ağrılarım çok. Bazen öyle bir oluyor ki bacağımı falan kesmek istiyorum :( Hem de elektrikli testereyle!!!!

Neyse, ilaçlardan beklediğimizi alamayınca yine tuttuk doktorun yolunu. Bana kalsa ameliyat dese hemen yatacağım masaya, o kadar yani... Dedi ki ameliyattan önce denemek istediğim birşey var, o da belden iğne yapmak. Tamam dedik hadi yapın. Ben sanıyorum ki hemşire gelecek, yan odada masaya uzanacağım, yapıp bitecek!

Amanıııııııın! Alakası bile yokmuş. Eve geldim, hazırlandım öğleden sonra yine hastane. Ameliyathaneye alındım. Bildiğiniz ameliyata hazırlar gibi hazırladılar, hastane önlüğü, ojeleri çıkar, aç gel falan... Sonra sedyeyle ameliyathaneye alındım, damar yolu açıldı, başımda doktorum da dahil dört kişi tamamiyle ameliyat kıyafetleri, yeşil önlükler, maskeler...

Önce dedim ki bunlar beni iğne diye kandırdı, kesin feci birşey var!!! Ama sonrasında gördüm ki gerçekten iğne yapıyorlar. Yanda koca bir ekran, belimde bir iğne, onu yürütüp doğru yerleri bulup enjeksiyon yapıyorlar. Diz ameliyatımı da böyle canlı izlemiştim :) Bu defakinde uyuşturma olmadığı için biraz sancılı olsa da izlemekten keyif almadım desem yalan olur :)

Sonra masadan indirdiler. Yere serdikleri bir örtüde birkaç adım yürüttüler, sonra sedyeyle yine odaya aldılar, biraz dinlendirip çıkardılar.

Bakalım bunun etkisi nasıl olacak? Umudum var bu defa :))) Beklemedeyim...

Perşembe günü yine gideceğim... Oldu oldu, olmadı ne yazık ki yine yeni yeniden ameliyat gibi...

Neyse...

Evdeyim ya hep bu ara. Haliyle bilgisayar başında geçen zamanım da çok oluyor. Facebook'ta bir fotoğraf gördüm, bayıldım. Yapımı gayet kolay birşeydi. Cd'nin üzerini kaplayıp çeşitli şeyler yapıştırıp accayip bir vintage (bilmeyenler için; vintıç diye okunur) süs yapmışlar.

Niyetlendim. Ama gelin görün ki fotoğrafını kaydetmeyi, linki kopyalamayı tamamen unutmuşum! Kullandığım ilaçlardan olsa gerek :) Yoksa unutmazdım!!!

Başladım yapmaya ama henüz bitiremedim. Bu sebeple de başlığa "1" diye ekledim. Bitince "2" olacak :)

Malzemelerle başlayalım:

 Karton olarak elimdeki beyaz kartonları kullandım. Hani şu gömlek, kıyafet, nevresim gibi şeylerin içinden çıkanlardan.
Gördüğüm fotoğrafta sadece yuvarlak şekil vardı ama vintage olur da kalp olmaz mı diye onu da ben ekledim. Kalp şeklindeki plastik şablonum aslında Migrostan 1 TL'ye hatta belki daha bile ucuza aldığım saksı altlığı.
 Çok bol yapıştırıcı gidiyor. Belki de be yanlış yapıştırıcı seçtim, bilmiyorum. Sıcak slikon deneyebilirsiniz. Ama kumaş, kağıt gibi ince katlı şeylerde ben slikonu pek tercih etmiyorum, kalınlık yapıyor. Uhu olabilir miydi, bilemedim?...

Veeeee istediğiniz renkte/ desende kumaşlar. Benim örnekte kullandığım çiçekliydi, ben de öyle yapmaya karar verdim. Elimde bir arkadaşımın getirdiği numune kumaş örnekleri vardı parça parça. O da kumaş satan bir arkadaşı çöpe atarken görmüş alıp getirmişti bana. Sen kesin birşeyler yaparsın bunlardan diye. Atılır mı bunlar yaaaa? Günah günah!!!

Bu proCe için ideal oldular :)


Öncelikle cd ve kalp şablonu kullanıp kartonları kestim.




Sonra kullanacağım kumaşları belirledim...



Sonra kumaşları kesme hazırlıkları başladı. Şablondan biraz büyük kestim ki kumaşları arkaya kıvıracak pay olsun diye...

Ama farkedeceğiniz üZRe çizim, özellikle de yuvarlak çizme konusunda tam bir felaketim!!! Bunun için ufak yardım aldım :)

Ardından çizdiklerimi kestim!








İşte kestiğim parçalar...


Sonrasında yapıştırma işlemi. Yuvarlak için cd kullandım, kalp için kestiğim kartonları. Cd'ye yapıştırırken kumaşı temiz olan yüzüne yaptım. Arkasını da birazdan kartonla kaplayacağım zaten.




Veeeeeeee.... Yapıştırmaya başladım. İşin en sinir bozucu bölümü burası. Ön kısmı yapıştırmak kolay ama kenardaki parçaları arkaya yapıştırmak beni ssssssiiiiinnnnniiiiirrrrrrr etti!

İsterseniz siz hiç kenar payı bırakmadan soğrudan şablonunuz büyüklüğünde de kesip öyle yapıştırabilirsiniz kumaşı ama o zaman da kenarlardan iplikleri çıkıp dökülür mü bilemedim????

Zigzag makasla kesilirse belki de dökülmez! Ben niye akıl edemedim bunu????? Affffffffferin banaaaaaa!





Her zaman olduğu gibi iyice yapışması için kenar kısımlarının, bir süre mandallayıp bekledim!

Halının altına koymak da bu durumda ayrı bir çözüm olabilir. Ama bir keresinde ben bu tekniği uyguladığımda fazla yapıştırıcı sürdüğüm için kenarlardan çıkan yapıştırıcı halının altına koyduğum şeyin parkeye yapışmasına sebep olmuştu...

Eh ehhhhh...

Neysssse.....

Şimdilik hazırladıklarım bundan. Bundan sonraki kısım en keyifli olanı; süslemek!!!!

Onu da bir sonraki yazımda göstereceğim inşallah :)



İşte arkideşleeeeeeer....

Benden bugünlük de bu kadar...

HerkeŞ kalsın sağlıcak ilen...

Aşağıdaki ilanı bir arkadaşım paylaşmamı istedi. Belki birkaç kişinin de olsa ilgini çeker diye...




Görüşmek ÜZRe....!




12 yorum :

  1. cok sirin olmuslarrrr
    bende yapmaliyim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Cihan!

      Yapın elbet, ne güzel olur ki :)

      Sevgiler benden...

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun.çok hoş olmuşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Feyza...

      Siz hele tam bir bitirince görün ki!

      :)

      Sil
  3. Canım benim çok geçmiş olsun yani geçsin artık bitsin gitsin bu ağrılar :)) bunlar da çok güzel olmuş merakla sonunu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efenim, iyi dileklerinize teşekkür ederim. İğne sanki yavaaaaaş yavaş da olsa etkisini göstermeye başladı kibin :)

      Siz merak edin efenim, çok yakında burada!!!

      Sevgiler

      Sil
  4. Ne hoş bir geri dönüşüm çalışması
    Güzel fikir...

    YanıtlaSil
  5. ya şekerim nedir bu çektiğin? hadi bakalım ,inşallah bu kez iğne işe yarayacak.üzüldüm valla:(
    ilk part hem eğlenceli hem azıcıkda oyalayıcı görünüyor.ama bitmiş halleri tamam.bakalım nasıl süsleyeceksin.merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay... Sorma yav, gerçekten yedi bitirdi beni bu ağrılar... Çok zor günler oldu ama şimdi daha iyi gibiyim çok şükür. İnsan her attığı adıma şükredecek olur muymuş? Olurmuş!

      İkinci parti geliyor, o daha keyifli :)

      Koccaman sevgiler...

      Sil
  6. Demet Hanım bloğunuza bayıldım. Neredeyse bir gecede tüm içeriğe baktım. Yaptıklarınızın güzelliklerinin yanı sıra samimiyetiniz beni çok etkiledi. Ben de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eylül

      Beğeninize çooook teşekkür ederim, iltifatlarınıza da...

      Geçmiş olsun dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

      Sevgiler ki!

      Sil