28 Ekim 2013

YASTIK - 569.876

Efeniiiiiiiim....

Merhaba herkeŞe...

Bir Pazartesi gününde daha iyisinizdir umarım....

Ben? Bodrum'da mı? Tatildeyken????

İyiyim iyiyim... merak etmeyin :)))) Burada günler tüm sakinliğiyle birbiri ardına geçiyor. Yalan yok, Ankara'ya dönmeyi istemiyor değilim. Yeter! Dinlendik! Doğayla başbaşa kaldık, sessizliği dinledik, huzur bulduk, Yalıkavak marinayı gezdik, Kasım ayını getirdik, tamam artık! Dönmeli yavaştan...

Ben yine yastık yaptım! Ama bu defa ki çok daha kolay. Daha önceki yastıkları yaptığım yuvarlak motiflerden farklı boylarda ve renklerde ördüm bol bol. Sonra güpür dantelden kestiğim papatyaları da ortalarına ekledim, yastık kılıfına diktim, hepsi bu!!!!!

Resimleri takip lütfen :)






Motifleri hazırlarken izlediğim yol şu oldu:

Önce papatyayı en küçük yuvarlağa pritt türü yapıştırıcıyla tutturdum, sonra da sırayla büyükten küçüğe gittim. Yapıştırmayı hafif yaptım çünkü yapış yapış olsun istemedim. Sonra da tüm motifleri misinayla papatyanın yapraklarının ucundan diktim. Böylece sabitlenmiş oldular.

Yıkarsam ileride kopma durumları olmayacak yani. İsterseniz farklı dikiş teknikleriyle renkli iplerle de yapabilirsiniz bunu.

Tercih sizin!

Sonra yastık kılıfını serip üzerinde yerleştirdim bunları. Yaptıklarımın hepsini kullandım. Siz isterseniz daha sık ya da daha seyrek de kullanabilirsiniz motifleri. Bu da sizin zevkinize kalmış...



Dikmeye başlamadan önce yine prittle hafifçe tutturdum motifleri kılıfa, ki dikerken her seferinde yeniden yerleştirme yapmak zorunda kalmayayım diye....

Heh heeeeee....

Zeka derler buna zekaaaaaaaaaaa!!!!

Neyse....

Dikerken sarı ip kullandım. Burada da seçenek çok. Her motifi ayrı renk iple dikebilirsiniz. Gizli dikiş yapabilirsiniz. Misina kullanabilirsiniz. Battaniye dikişi yapabilirsiniz....

Ben dikiş olayını sabır işi bulduğumdan ve bana pek uymadığından :) bana en kolay gelen yöntemle dikiverdim :)



Ay burası da pek güneşli canım yaaaaa..... Neysse....


Dikme işlemi bitince içini doldurdum, fermuarını kapattım ve kapının önünde diğer yastıkların yanına koyuverdim :)

Öyle ayrıca astarla mastarla uğraşamam ben! Seneye astar işi. Diğer yastıklar da aynı usul. Fermuarları aç, bütün içindekiler yüzüne patlasın misali..







Bu resim yukarıdakinin bir benzeri ama deniz manzaralı olanı. Bakın ve tabiyyyy ki beni kıskanından başka bir amaç için eklenmemiştir buraya!!!!

Başta söylediğim gibi çok kolay bir yöntem bu. Benim gibi farklı renklerde üç yuvarlak yapıp yapıştıracağınıza farklı renklerde öreceğiniz tek bir yuvarlak da aynı işi görecektir ki, bu ne yazık ki benim aklıma şu an geldi...

O zaman neymiş?

Az önce bahsettiğim kadar da zeki değilmişim aslında!!!!

(şu an gülen varsa silerim! ona göre!!!!)

Neyse....


Arkideşler!

Benden bu defalık da bu kadar...

Kalın sağlıcakla, mutlulukla...

demet

xoxo
















4 yorum :

  1. CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
    Ayrıca evet, çok güldüm, hala daha gülüyorum, Allah da seni güldürsün. Bununla birlikte senin teknik 3 boyutlu olmuş, daha teknolojik ve tığ işinde çığır açan cinsten, 3D yani:) Ay kusura bakma, şu son tespiti kendi kendine yapıp yazmasan, ben katiyen üç ayrı rengi tek motifte kullanmayı düşünmezdim. Ben zaten bu yuvarlakları düşünmezdim. Valla sen duvar dibine dikil, gözlerini iki parmağınla bantla, "pişman değilim, bu gün olsa yine yaparım" işareti yap; ben de buradan "pişman değilim, bu gün olsa yine beğenirim" derim. Ziyadesiyle ellerine sağlık:) Gözlerim mutlu oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurtenbegendi!

      Evet! Gül! Ne diyeyim!!!! Ben olsam daha çok gülerdim ki!!!! Şuursuzluk diz boyu bende şu sıralar....

      Ama beğeniniz için de ayrıca teşekkür ederim. 3 boyut tespitinize hayran kaldım, belirteyim :)

      Sevgiler

      Sil
  2. Ayyy Demeeeet walla ben de çok güldüm. eline sağlık çok güzel olmuş da sen diğer yastığın motiflerini tek parçada örmüştün ki zaten, bunda niye böyle uğraştırdın kendini anlamadım ki :)))
    ama böyle de çoooook güzel olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yav sormayın Sema Hanım yaaaav! Ben de anlamadım! Neyse... Nurtenbegendi'nin dediği gibi, üç boyutlu olmuş benimkisi diyeyim, konuyu kapatayım!!!!

      Çok teşekkür ederim :)

      Sil