23 Şubat 2012

KISKANDIRMA...!



Ne o???

Beğenemediniz mi başlığımı????
Ama öyle!
Bugünkü temam yeni şekilgeçlerimle sizi kıskandırmak.
Sadece şekilgeçler de değil ayrıca küçük kek kağıtlarımı da göstereceğim. Ben küçük kek kağıdı diyorum ama muffin ya da cupcake kağıdı da diyebilirsiniz siz...
Bilmiyorum hiç bununla yapılmış projelerle karşılaştınız mı ya da yaptınız mı???? 

Amaaaa çok güzel şeyler yapmanız mümkün bunlarla... Rengarenkler, boy boylar, yuvarlak şekilde kesmenize gerek yok, zaten yuvarlaklar! Kalın olmadıkları için çok kolay şekil verebilirsiniz, ucuzlar, markette, pasta malzemecilerinde ya da bir milyoncularda (nam-ı diğer 1 liracılarda) rahatlıkla bulabilirsiniz. 

Son kullanma tarihleri yoktur istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. Baktınız kesme-yapıştırma işlerinizde kullanışlı bulmadınız ya da sevmediniz o zaman küçük kekler yapın, paranız boşa gitmesin...!
O kadar çok çeşitleri var ki bunların inanamayacaksınız. Girin Google'a ve görsellerde "cupcake liners" diye bir aratın, kendi gözlerinizle görün! Eğer daha da ileri gidip "bi araştırayım yav, neler yapılabilir ki bunlarla" derseniz eğer "cupcake liners craft" diye bakın, gördüklerinizi çooook beğeneceksiniz.
İşte ben de bir süredir biriktiriyordum küçük kek kağıtlarından. Şimdi zamanı geldi, göstereyim şöyle bir dedim. Hem belki sizinde ilginizi çekerim, sonraki projelerimi siz de denersiniz, kimbilir!!!???
Önce yeni şekilgeçlerimle başlamak istiyorum. Aaaaaa eskileride mi vardı diyorsanız eğer cevabım evet olacaktır. Tıklayın, bakın!


Biliyorsunuz Aralık ayının sonunda abim gelmişti. Kaçırır mıyım bu fırsatı??? O söylense bile verdim amazon.com'dan şekilgeç siparişlerimi, abim de (her zaman ki gibi) söylene söylene koydu çantasına getirdi! Ben de mutlu oldum :)

Ancak şunu da belirteyim ki yeni şekilgeçlerimden üç tanesini buradan aldım, yani internetten verdim siparişlerini, eve geldi. Çoğunuz biliyordur arts&crafts şekilgeçlerini...

Hah işte onlardan!

Başlıyorum efenim :)

İşte yeni delgeçlerimin toplu halleri...



Bunlar az önce bahsettiğim arts&crafts delgeçleri. Üçü de en büyük boyundan. Ama sanırım çam ağacının bir boy büyüğü olabilir gibi geldi bana, araştıracağım.

Önümüzdeki yılbaşı hazırlıklarına şimdiden başladım, görüyorsunuz değil mi?!!!



Bunlar da abimin getirdikleri. Beyaz renkte olan iki tanesi Martha Stewart şekilgeçleri. Sarı olan sivri köşeleri yuvarlaklaştırandan. Bende vardı ama kullana kullana artık köreldi sanırım, kağıdı yırtarak kesmeye başladı, yenisini aldım. Kar tanesi ise yine seneye yılbaşı konseptine dahil olacak.



Gelelim delikli olan beyaza... merak ettiniz değil mi nasıl kullanılacağını, ne işe yarayacağını?????

Söyliyeyim hemen. Kartın kenarlarına bu delgeç kullanarak delik açtıktan sonra bu deliklerden kurdele geçirerek süsleme yapıyorsunuz. Gözünüzde canlanmadı mı? O zaman hemen google görsellerden "ribbon stitch border punch" diye bir arama yapın, görün neler var!

Ben buraya küçük bir örnek koyuyorum internetten alıntı olarak. Benimkiler ise çok yakında karşınızda olacak, ısrarla bekleyiniz :)


Bunlar da çıktıları...! :)




Ve şekilgeçlerimdeki son durum;



Kıskandınız artık değil mi? bakın ben bu kadar çabalıyorum, uğraşıyorum bunun için, siz de kırmayın, "evet" falan deyin, rahat edeyim :)))

Gelelim küçük kek kağıtlarına...

Bunların da bir kısmı yurdum market ve bakkallarından bir kısmı da yurtdışından...






...Ve tabiyyyyyy ki yurtdşından aldıklarım...





Aşağıdakilerin bazıları metalik parlak renkte, fotoğrafta iyi çıkmamış.

Farkettiyseniz bunların boyları da diğerlerine göre daha küçük. Dedim ya çeşit bol, renk bol, seçenek bol...





Şimdi sizin yapmanız gereken yavaş yavaş bu kağıtlardan toplamaya başlamak. Gördüğünüz yerde alın, bir yapmaya başladınız mı gerisi gelir...

Bu arada belirtmeden edemeyeceğim, biraz sonra İstanbul'a gidiyorum efenim... Sabah 9'daydı uçuşum ama Ankara'nın o ünlüüüü sisi yüzünden 11'e ertelendi uçuşum. Bunları da zaten o arada tani sabahın köründe yazıyorum...

Söylemenize gerek yok elbette, 4 gün boyunca (İstanbul'da yaşamayan) tüm arkadaşlarımın yerine de gezeceğim, tozacağım, yiyeceğim, içeçeceğim. Sonra Ankara'ya dönünce "yav ben niye kilo veremiyorum" diye söyleneceğim...!

Siz hiiiiiiç merak etmeyin beni, kendi keyfinize bakın.

Haftaya görüşmek üzere...

Hoşçakalın, sağlıcakla kalın...!

:)))




4 yorum :

  1. hemde nasıl kıskandım, ilk kıskanmaya başladığım an koca bir kutu dolusu düğmeyi görmemdi sonra blogda önceki kayıt önceki kayıt giderken stampalar, delgeçler, kalemler vs derken ciddi bir çekememezlik, kıskançlık başladı hele hanım dilendi bey beğendi battaniye hep istediğim birşeydir ama tığı elime verin zincir çek deyin bir ilmek için 10-15 manevra yaparaktan bir karış zinciri yarım saatte çekerim o denli kötü yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Sevgili Ornitorenk!

      Yazdıkların ve elbetteki "kıskanman" için çok teşekkür ederim :))) Ama bir konuda rahat edebilirsin ki o battaniyeyi ben örmedim, rahmetli dayımın eşinin hediyesidir bana. Salonumun baş köşesindedir...Tığ işi hakkında söylediklerin ne olur seni yıldırmasın, ben ilk deneme çalışmalarımda bir ilmek için değil 15-20 manevra, 50 hamle yapıyordum!!! Gösteren öğreten kimse de yoktu etrafımda. Hep derim yaşasın internet, yaşasın youtube :)
      Beğenilerin için tekrar teşekkür ederim...
      "Yoğunluk sebebiyle yaşadığın o keyifsiz günlerini" biran önce atlatabilmen dileğiyle...
      Sevgiler.

      Sil
  2. yakında sırf el işi yapabilmek için kullanacağım iki haftalık bir iznim başlayacak ve ben çok mutlu olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaaaaaan! Ne güzel! Eh hadi şimdiden iyi izinler, keyifli işler sevgili Ornitorenkhandmade :)

      Sil