21 Ocak 2013

İNCİK BONCUK ORADAN BURADAN... MODEL İSE BİRAZ SAĞDAN SOLDAN, BİRAZ DA BENDEN! :)

Efeniiiiiiiiim!

HerkeŞe iyi haftalar, güzel başlangıçlar!

Şu son birkaç gün neredeyse hemen hiç oturamadım bilgisayarın başına. Aç-bak-kapat! Hepsi bu!

Neyse... Şu an vaktim bol. Bilgisayar kucağımda, televizyonda "O Ses Türkiye" ve olmazsa olmaz "bi kupa kahve"m!

Bu aralar boncuklarla pek işim olmuyor, yani eskiden daha çok yapardım... Geçen hafta mağazalara girip çıkarken (malum her yerde indirim) takı-toka reyonlarına da bakıyorum. İlginç fikirler edinmeme yardımcı oluyor. Bazen de fiyatları görüp "aaaaa! ben bunun daha güzelini beşte bir fiyatına yapabilirim ki!" demek hoşuma gidiyor.

Bazen de modelini, şeklini beğenmesem bile boncukların rengi, parlaklığı hoşuma gittiği için alıyorum. Öyle şeylere denk geldiğim oluyor ki ben bile şaşırıyorum! Şöyle ki; boncuğun (kristal, plastik, tahta, çek...farketmez) boncukçuda gramı/tanesinin yarı fiyatına koca kolyeyi satıyorlar! Dedim ya, bu genelde indirim dönemlerinde oluyor. Böyle durumda kolyeyi satın alıp, bozup sonra boncuklarını kendi istediğim şekilde kullanıyorum...

İşte bugün birkaç kolye paylaşmak istiyorum. Çoğunun yapılışını daha önce paylaşmıştım. Belki size fikir verebilir yaptıklarım...

İlk kolye, ki aslında çok basit, Koton'da gümüş renkli zincirlisini gördüğüm ve eve gelince on dakikada yaptığım kolye. Zincirlerden birkaç tanesi elimde kalmış kısa zincirler! Bir anlamda onlar da değerlenmiş oldu.


Fotoğrafta pek belli olmuyor. Renkleri karışık seçtim, zincir türlerini de... Sarı renkten koyu kahverengiye kadar elimdeki her renkten zinciri kullandım. Küpesini de yaptım. Kolye yaptığım zaman, kullanayım veya kullanmayayım, mutlaka küpesini de yapıyorum. Siz de yapın. Hediye edecek olursunuz ya da aniden takıp çıkmanız gerekebilir, küpesiyle hep daha hoş ve tamamlayıcı olur. Yapın, koyun bir kenara. Takmasanız da dursun...

Yandaki tığla ördüğüm bir kolye. Yapımını teeeee ne zaman burada paylaşmıştım... Çok çabuk ilerleyen bir kolye. Boncukları ise Erdoğan Düğme'den kutusu 1 TL'ye aldığım (ve bir önceki yazımda bahsettiğim) boncuklardır. İki farklı renkte karışık yaptım. Gördüğünüz kolye ve küpe için 2 kutunun tamamını kullandım. Ve tabiiiiiyki de küpelerini yapmayı unutmadım :)

Bu kolyelerin en çok sevdiğim tarafı renk seçeneğinin çok olması. İp ayrı renk, boncuklar ayrı renk... Çok hoşuma gidiyor ki! :)


Efeniiiim... Bu kolye ise boncuklarının bir kısmı (mavi-mor olanı) Bahçelideki bir milyoncu türü bir yerden, gri olanını ise Koton'dan aldım. İkisini de bozdum ve bu kolyeyi yaptım. En az böyle dört kolye daha çıkaracak kalan boncukların devamı elimde!

Modeli gaaaağyet sade. Resimde pek belli olmasa da parıl parıl parlayan birşey )

Yapımı da çok kolay. Hatta "kolay kolye" diye anlatmıştım daha önce... (bakınız burası).

Baktınız mı?

Dediğim kadar kolaymış değil mi?

Hem elde kalmış boncukları değerlendirmek için ideal!

Bu arada merak edersiniz belki diye söylüyorum, tutturma klipsini/çengelini yurt dışından almıştım. keşke daha fazla alsaymışım, çünkü elimdekiler bitmek üzere...

Son kolye ise... Aslında sadece taşını/boncuğunu göstermek için paylaştığım bir şey. Yapılışında bir numara yok yani! Süet ipi al, boncuk geçir, klips ekle, bu kadar! Boncuğunu abim getirmişti gelirken. Bu da pırıl pırıl! İlk fırsatta takacağım :)

Bunda da yine aynı kapama klipsinden kullandım.



İşteeeeeeeeeeeeee benden bugün de bu kadar efenim...

İyi olun, sağlıklı olun, huzurlu olun...

Koccaman koccaman sevgiler...




öyle...



4 yorum :

  1. evet umut hem güzel hem olmazsa olmaz şeydir:)
    kolyeler çok güzel.ilkinin benzerini bende yapmıştım ama gümüş renginden.ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay, her zaman olduğu gibi yine çok naziksin...

      Beğenine teşekkür ederim.

      Sevgiler

      Sil
  2. ellerine sağlık canım yine hepsi çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoooook teşekkür ederim Sema Hanım.

      Umarım iyisinizdir ve herşey yolundadır hazırlıklarla ilgili :)

      Sevgiler

      Sil