25 Şubat 2013

HABERLER BENDEN!

Böyle garip bir başlık attım çünkü bahsetmek/göstermek istediğim şeyler bir sürü ve bir o kadar da birbiriyle alakasız!!!

Ama bahsetmezsem olmayacak!

Naapalım! Bu defa böyle :)

İlk olarak bugün Trabzon'dan glene kuzenimin getirdiği ama yengemin ördüğü küçük battaniyeyi paylaşmak istiyorum. Daha önce de örmüştü benzerini... Ama bunu da çok beğendim.



Renkler fotoğrafta göründüğünden daha canlı ve parlak! Şimdilik o da salonumda yerini aldı ve sallanan koltuğumun üzerine yerleşti.

Bu arada hazır konu örmeden, örgü işlerinden açılmışken çalışmalarına devam ettiğim ikinci yastığımdan da söz etmek isterim! Motifler tamam, birleştirme aşamasındayım ki en sıkıcı kısmı da burası. Bir bırakıyorum, bir başlıyorum... Yavaş da olsa ilerliyor...






Yazlığa gitmeden bitirme konusunda azimliyim :)

Elimde bir sürü renkli toplu iğne vardı. Top da var, pul desen bir sürü. Eee? Ne duruyorum o zaman?  :)


Bunlar da yılbaşından beri canım sıkıldıkça yaptıklarım. Yapımı tahmin edeceğiniz üZre çok çok kolay. Ama "bi bakiiim" derseniz eğer, buradan....

Yapması çok keyifli ama birşeyi yeniden hatırlatmak istiyorum; sakın ola ki küçük boy pul kullanmayın, bitmek bilmiyor!!! En alttaki fıstık yeşili renkte olan küçük pullardan. Allahımmmmmm, annemlerde yaptım ama neredeyse 10 gün sürdü! Yap yap bitmiyor, yap yap bitmiyor, yap yap....

Neyse....

Şimdilik koydum cam bir vazoya, salonun bir köşesinde duruyırlar :)
Kolye uçlarımı hatırlıyorsunuz değil mi? İşte onlardan birkaçını değerlendirdim yine :)








.... Ve son olarak da facebook'ta gördüğüm ve uyguladığım bir fikri paylaşmak istiyorum. Tic tac şeker kutularını kurdele kutusu olarak kullanmak. Bunun için bolca boş tic tac kutusuna ihtiyacınız olacak eğer elinizdeki kurdeleler çoksa... Bu arada baştan belirteyim tabiiyyi her kurdeleyi değil sadece ince olanları bu kutulara yerleştirebiliyorsunuz. Aşağıdaki ilk resim kurdele kutum. Aslında bu kadar dağınık değil normalde ama proCemin daha etkili olabilmesi için ben biraz daha karıştırdım! :)



Bu arada iki kutunun içinde şeker varmış. Yazı boyunca onları da bir güzel yedim. Oh! Aferin bana!!! Hatta bi de afiyet olsun :)








Bu arada üstteki resim son zamanlardaki favori ojemdir! Pırıl pırıl. Sim yumağı adeta :) Bayılıyorum simli şeylere, oje makyaj, kıyafet, krem. Parıl parıl dolaşmak istiyorum ortalarda :))) Sibel Can olmak istiyorum adeta!

İşte böyle arkideşler...

Benden bugünlük bu kadar.

HerkeŞe güzel bir hafta diliyorum. Mart kapıda, bahar gelmek üZre. Ama içiniz her daim bahar olsun!

Sevgiler...




10 yorum :

  1. Öncelikle merhaba. Sizi ilk olarak Nisan 2011 "DESENLİ KAĞIT YAPMA" yazınızla googlede birşeyler ararken buldum :) sonrasında "sık kullanılanlar" a kaydettim. Yaptıklarınız, malzemeleriniz, yazılarınız hep hoşuma gitti. Sonra bende bişeyler yapmaya başladım hediyelik kartlar vs. Haziranda blog açmaya karar verdim ve yaptıklarımı nacizane paylaşmaya başladım. Çok uzun bir giriş oldu :) belki bunları burada paylaşmam gereksiz oldu ama beğeniyorum yaptıklarınızı :)
    Rengarenk şeyler hep dikkatimi çeker, battaniyeler çok güzel olmuş ikincinin birleştirmesi bitince baya güzel bişey olacak :)
    Kızımın odasına evdeki pulları değerlendirmek için toplardan yapacağım en yakın zamanda.

    Sibel Can yorumunuz çok hoşuma gitti :) Birde siz de Fırat sevenlerdensiniz :)
    Görüşmek üzere :)....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Turti yazdıkların ve beğenin inan beni çok mutlu etti. İstediğini yazabilirsin, benim için hiiiiç sorun değil, aksine sevinirim bile. Bence blog sayfası açmakla çok iyi etmişsin, çünkü yaptıklarını paylaşmak, yorum almak, fikir vermek, (eğer istersen) satışını yapmak bence çok keyifli. Ben bilgisayar başına geçince vaktin nasıl uçtuğunu anlamıyorum bile!

      Evet! Ben bir "Fıratsever"im. Bayılıyorum bu koca kafa-minik ayak yaratığa :)

      Görüşmek üzere. Tekrar teşekkürler.

      Sevgiler.

      Sil
  2. bilgisayarı açtığımda ilk sana geliyorum artık sebebiş:eğlenceli.keyifli komik anlatımların bana iyi geliyor.önce örtüden başlayalım :ciddi bir kıskanma yaşadım tanıdıkları kontrol edip benim bana böyle battaniye yapacak akraba eş dost aradım sonuç 3 kişi.not aldım en kısa zamanda aranacak ve örnek yollanacak:D
    kırlent eş istiyor diye yazmıştım eş gelmek üzere azıcık daha gayret üstelik battaniyeyle beraber süper uyumlu olacaklar kanımca.
    kolye uclarını dğerlendirme şeklini nasıl desem hiiiiçççççççççççççççç ....değil değil bayıldım.şahane olmuşlar.en çok kediliyi üstelik beğendim.
    toparlardan dolayı ayrıca tebrik ediyorum bende o sabır yok kanımca.çok ciciler.
    ama şu kurdele saklama kabları şahane fikir.valla bravo sana.procen on numara!
    ellerine sağlık demetcim( dikkatini çekerim artıkın im eki geldi kurtulamazsın ha ha) baharı beklerken sana bol üretimli neşeli ve sağlık dolu günler der ben kaçar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh heeeeee.... Demek kıskandın battaniyemi Alanay? Demek senin de olsun istedin!!! Heh heeeeeeee.... Ve bunu da belirttin. Çok mutlu oldum, yaşasın, kıskandın beni!!!! :)) Heh heeeeeeee!
      Kolye uçlarıma gelince... Hani olur da yolun İstanbul-Eminönü-Tahtakale'ye düşerse marpucçular Çarşısı diye bir yer var. Öyle tepelere, içerilere girmeden, hem kenarda bir yer. Büyük bir işhanı. Zaten isim olarak sorsan hemen gösterirler. Onun en üst katında bir yerden aldım. Söylemiştim, fiyatları da çok düşük. Seçenekler sınırsız, tam bir "kafayı sıyırma" yeri!
      Bu arada "Demetcim" olayına da çok sevindiğimi belirteyim sevgili Alanaycım!
      Güzel, güpgüzel bir gün diliyorum sana. Kıskanmaya devam et beni :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Üretimler heveslendirici güzellikte canımcım yaaa :) Topları sevdim, battaniyeleri zaten severim, takıdan anlamam :))
    Gelelim tic tac kutularına, bilirdim bu fikri amaaaa ben tic tac çoook eskilerde yerdim, o nedenle ben aynı görevi karton sigara kutularına verdim :)) Cıssssss....hmmmmmm... cık cık cıııık..... :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmmmmmmm.... sigara kutuları??? Dediğin gibi cıssssss....cık cık cık.... amma velakin gayet de kullanışlı olabilirler gibi :) daha önce hiç aklıma gelmemişti, hem onlara kalın kurdeleleri de koyabilirsin :) Telekkürler!

      Öpüyorum çok çok sevgili Banu!

      Sil
  4. Günaaaaaydııııııııııııın, Alanay hanıma katılıyorum ben de ilk is sana geliyorum sabah. Ama o gün bişey yazmadiysan bi tarafım eksik kalıyor. Artık güzel olmuş falan yazmaktan sıkıldım. SÜPPPPPEEEER olmuşlar. Bişey daha yazayım da gülün. Bu tik tak neymiş ben hiç görmemişim ya :( Yaşım tutmuyo heralde :) Fikir süper. Bugün bi markete gidip cehaletime bir son vereceğim ve 1 tik tak alacağım. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sema Hanım! Alemsiniz haa! Tik Tak'ı bilmiyormuşmuşsunuz.... Görünce eminim bileceksinizdir. Siz yememiş bile olsanız kesin kızlarınıza defalarca almışsınızdır. Benim çocukluğumun trendidir bu. Bir kutuyu ağzıma boşaltmaca ise en sevdiğim kısmıdır!

      Beğenilerinize tekrar teşekkür eder, ödevlerim için sizi beklediğimi bir kez daha hatırlatırım.

      Sevgiler ki benden size ki!

      Sil
  5. bayıldım resmennn :))) fikir çok orjinal (COOPER77)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoooook teşekkür ederim ki sevgili Mehtap...

      Sil