14 Şubat 2013

İSTANBUL'DAN ALDIKLARIMA DEVAM...

En güzel kısımlarını bugüne sakladım efenim...

Yani Tahtakale'den aldıklarımın...

İncik boncuk hanından çıkmadan önce son bir mağazaya girdim. Yahminimce yeniydi, çünkü habire malzeme yerleştiriyorlardı... Bir önceki yazımda bahsettiğim yuvarlak sarılmş renkli teller de buradan. Duvarlar askılarla ve o askılar da yüzlerce değişik desende ve farklı renklerde, büyük küçük kolye uçlarıyla dolu.

Kendimi kaybettim resmen! Karar verirken hangilerini alacağıma ciddi travmalar içerisindeydim :)

İşte buradan aldıklarım...








Çok güzeller değil mi?

Evet! Evet! Öyleler...

Ve siz şimdi beni çok kıskandınız değil mi?

Evet! Evet! Kıskandınız...

Ben birer birer yapayım kolyelerimi, charm bracelet'lerimi, yani şu metal uç sallantılı zincir bilekliklerimi, bir parti de öyle hava atacağım :))) Bu arada unutmadan söyleyeyim, teller ve tüm bu kolye uçları toplamda 50 TL civarı birşey tuttu ki onu da zaten ben vermediğim için daha "bi mutlu" oldum :)))) Beni oraya götüren arkadaşımın güzel bir jestiydi...

..... Ve son olarak yine Tahtakale'de mutfak-pasta malzemeleri satan bir yere girdim. Çok büyük olmasına rağmen kalabalık olması ve bir de kabanlarla, torbalarla içeride dolanıyor olmak nedeniyle fazla durmadım ama yeniden gelmek üzere hemmencecik aklımın bir kenarına yazdım :)

Tahmin edeceğiniz üzre küçük kek kalıplarından aldım ve elbette ki birkaç tane de kurabiye kalıbı. Bir tane de hamur merdanesi aldım desenlisinden. Merdane 13 TL, kar tanesi kurabiye kalıpları 7,5 TL ama kağıt kek kalıplarının fiyatını ne yazık ki hatırlayamadım.
Diyeceksiniz ki biraz fazla değil mi bunlar diye.... Ben de diyeceğim ki evet çok fazla hem de ama moooolesef daha küçük paketlerde satmıyorlardı. Ben de desenlerini çok beğendiğim için mecburen aldım... Mecburdum yani. Desenlerini beğenmiştim bir kere, almazsam olmazdı ya, işte o nedenle aldım..

Ama siz söyleyin, güzel değiller mi?







Yandaki şekilgeç Tahtakale'den değil, Göztepe'deki bir kırtasiyeden :) 4,5 TL. Küçük boy. Birçok çeşit olmasına rağmen sadece bunu aldım. Çünkü, sööööölemesi ayıp, geri kalan çeşitlerin neredeyse hemen hepsi bende mevcut!!!

Hah haaaaaa!

Kaçırmam!

Hava atacağım zaman bu fırsatı asla kaçırmam! (şimdi de öyle yaptım farkındaysanız!!!)

Son birşey de hava alanından eve gelirken yarı hasta bir şekilde, annemlerin evinin yankınndaki Flormar'dan aldığım, tamamen kendimi iyi hissetmek için, ihtiyaçtan değil, ojeler... Beyaz olanı tırnak güçlendiricisiymiş. Bugüne kadar belki bininci defa farklı markalardan, farklı içeriklerle aldığım ama hiç işe yaramayan tırnak besleyici/güçlendiricilerden biri daha... Aklım kalmasın dedim aldım. Pembe olanı da mat oje.









Size göstereceğim diye öyle bir hızla sürdüm ki... Zaten oje sürme işinde iyi değilim, bu tam bir felaket oldu. Farkedeceğiniz üzre, tırnaklarımın kenarında en az üzerindeki kadar oje var!!!!  :)
Bu arada Eminönü'ne gitmişken tabiiiiiy kine Güllüoğlu'ndan kocca bir porsiyon baklava mideye indirildi, üzerine bir de Türk Kahvesi içildi, ardından da "ben niye kilo veremiyorum acaba?" diye deriiiiiin derin düşünüldü... Ve "iyi ki de kuru baklava yemişim, normalinden yesem daha feci olurdu yav" denilerek huzura kavuşuldu :)

Ve son olarak da yine Göztepe'de Şekerci Cafer Erol'un önünden geçildi. Bu defa tuzağa düşülmedi, birşey alınmadı ama yine de iç geçirildi, fotoğraf çekildi, o kadar! Ama haksız mıyım? Çok güzel şekerler değil mi bunlar ama yaaaaaa???

İşteeeeeee böyle arkideşler...

Bir İstanbul maceram daha böyle geçti. Bu arada söyledim mi bilmiyorum? Ben gittiğimde başlayan yağmur ve soğuk hava gideceğim gün yerini masmavi bir gökyüzüne, parlayan bir güneşe ve ılık bir bahar havasına bıraktı, ki buna da en az yağmurun yağması kadar sinir oldum!!! Tam ayrılacağım gün de olur mu bu yavvvvv???? :))

Neyse....

Bugün sevgililer günü. Dediğim gibi ben Yaşar'la olacağım bir kere daha...

Allah herkesin gönlüne göre versin. Sevdiklerinizle geçireceğiniz harika bir gün diliyorum...

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...!




10 yorum :

  1. Her aldığınız çok güzel.kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  2. :))kıskanmadım desem yalancının önde gideni olurum.:))bide konsere gigiyorsun ohh!herşey hepsi süper o merdaneler kek kalıpları oyyy.şekerlere değinmiyorum sadece şunu diyeceğim ki bu kez senin kıskanıcağın bişi istediğim kadar yiyebildiğimden ve kilo almadığımdan iç geçirmeden dalabiliyorum o dükkanlara:)) gıcığım biliyorum okulda kızlarda hep öyle diyorlar:))
    bu arada propelis tırnaklarımıda düzeltti söylemesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte şimdi ben seni kıskandım sevgili Alanay.... Hem de ööööle bi kıskandım ki! Oldum olası hep özenmişimdir "o yiyip de kilo almayanları"!!! Dünyayı yerler ama hep aynı kalırlar! "Okuldaki kızlar"a hiiiiiiç kızma sana sinir oldukları için :)))

      Tavsiyen için ayrıca teşekkür ederim.

      Oh! En azından sen de beni biraz kıskandın ya! Oh ya oh ya.... :))

      Sil
  3. KISKAAANDIIIMMM....
    yazıyı ilk gördüğümde bakamayım şimdi yine deliririm dedim ama dayanamadım kolye uçlarına ve kağıt kek kalıplarına bayıldııımm(onlardan bir çekmece yok muydu?);))
    tabi ki şaka dememe gerek var mı bilmiyorum.
    Güzel günlerde kullanın...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eftelya, kıskanmana çok sevindim ki ama ben :))) Evet! kek kalıplarından gerçekten biiiir çekmece dolusu var, ama benim gözüm aç!!!

      İyi dileklerine teşekkür ederim.

      Sevgiler

      Sil
  4. Neyseki takı malzemeleriyle aram fazla iyi değil, o nedenle kıskandım ama çatlamadııım :))
    ama ya, eve geldiğinde onları nasıl bir zevkle yerleştirmişsindir yerlerine, işte onu kıskanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eeeeeeee.... Gün gelir seni "çatlatacağım günler" de gelir inşallah diyorum sevgili Banu :)))

      Sil
  5. çok güzel malzemeeler.. eminim bunlardan harika şeyler çıkacak.. şimdiden kolay gelsin.. sevgilerimle... bloguma beklerim...
    cigdemdengule.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Çiğdem, çok teşekkür ederim.

      Bu arada hızlı bir gözatma sonucu söyleyebilir ki, peçetelerine bayıldım!

      Sevgiler

      Sil