18 Şubat 2013

"ELDE KALMIŞLAR"I DEĞERLENDİRİP KÜPE YAPMACACILIK... :)

Efeniiiiiiim...

Merhaba!

Bir sürü hastalıkla başetmeye çalıştığım şu son birkaç günden sonra kendimi daha daha iyi hissettiğim yarı güneşli bir Ankara gününden koccaman bir gülümseme ile buradayım yine yeni yeniden!

Bu arada geçmiş olsun diyen, güzel tavsiyelerde bulunan herkeŞe tekrar teşekkür eder, derim ki Allah kimseye aynı anda soğuk algınlığı, bel tutulması ve mide bozulmasını aynı anda vermesin!!! Öksürürken tutulmuş belde hissedilen accayip acı, sürekli mide bulantısı, ağrı kesici alamama.... kıpırdamadan yatılan neredeyse iki gün ama sonunda herşeyi unutan ben!

Belki onuncu defa söylüyorum ama bir kere daha anladım kiiiiiiii herşeyin başı sağlıkmış!!!

Bugün aslında yapalı çok olalı iki kolay küpeyi göstermek istedim, elinizde kalmış malzemeleri rahatlıkla değerlendirebileceğiniz....


Ben boncuk, zincir ve minik metal aparatları kullandım yaparken... İşte yandakiler benim malzemelerim. Çiçekli gibi olan şeyin tahmin ettiğiniz üzre Çıkrıkçılar Yokuşu'ndan aldığım güpür dantellerden biri. Tek yaptığım kenarlarından ince bir makasla keserek "çiçek" kısmını elde etmek!

Ardından yapacağınız şey boncukları, zincirleri, zincirli boncukları, aparatları halkayla veya halkasız olarak bu çiçeğin yapraklarına tutturmak, hepsi bu!

Fotoğraflara biraz dikkatli bakarsanız anlayacaksınız yapımlarının ne kadar kolay olduğunu....

Ben bir tanesini sarı ağırlıklı, diğerini ise gümüş renkli yaptım. Bana göre tam "yaz"lık oldular! :)

Zincirlerin boyu, sallantıların kaç tane olacağı, boncukların büyüklükleri, renkleri hep size kalmış şeyler. Açın bakın dolabınızı, kıyafetinize uygun renkte olan malzemeleri seçip elbiselerinizle eşleşen küpeler yapın!




Bu küpede zincirleri çiçeğe tuttururken halka kullanmadım, doğrudan zinciri açtım, çiçeğin içinden geçirip düzgünce yeniden kapattım.

Kristal veya cam olup olmadığı hakkında en ufacık bir bilgimin olmadığı boncukları çivilerle zincirlere tutturdum...

Son olarak da küpe kancasını ekleyin. Bunu da halka yardımıyla veya halkasız yapabilirsiniz. Ben her ikisinde de halka kullanmadım.

Bunda ise zincir kullanmadım. Sallantılı olan kısımların uçlarında minik metal aparatlar var. Her iki baştakiler ise sol anahtarı. Bunları çiçeğe tuttururken halka kullandım. Boncukları ise karışık göreceğiniz üzere...

İnanın ki kullanacağınız şeyleri/modeli belirlediğinizde yapımları kısa sürüyor. Ben kaç kere evden çıkmadan on-onbeş dakika öncesinden kıyafetime uygun kolye/küpe yapıp takarak gittiğimi hatırlıyorum.... Kıyafetinize uyduğu sürece yapımının çok kolay ya da çok zor olduğu zaten pek dikkat çekmiyor... Emin olabilirsiniz.

Küpe yaparken/takarken dikkat etmeye çalıştığım şey ağır olmaması benim için. Bir süre sonra ciddi bir şekilde kulak ağrısı falan çekmeye başlıyorum resmen. Ama çıkarttığımda ise hissettiğim ferahlama hissinin çok güzel olduğunu söyleyebilirim :)

Bu arada dün süt almak için evimin önündeki süpermarkete gittiğimde yeni birşey farkettim ve denemek için aldım. Biliyorsunuz, hep saçlarımın çok cansız ve kuru olduğundan, çok döküldüğünden ama inatla kestirmediğimden bahseder dururum. Biiiiir sürü şey denerim, yağlar, şampuanlar, bakım kremleri.... Tabi tırnaklarımda olduğu gibi, bu ürünler saçlarımda da pek bir işe yaramaz ama bende ki bitip tükenmeyen umut ve merak sayesinde ben bu ürünleri almaya devam ederim.


Mesela yıllardır saçlarımı tararken mutlaka bunlardan sıkarım, aksi halde halde yarısı kırılır ve dökülür. Bu spreyleri kullandığımda yine kırılır ve dökülür ama ben yine de kullanırım!!!! (değişik bir mantık değil mi????)

Neyse, dün gördüğüm şey ise kırılma karşıtı değil de dökülmeye karşı birşeymiş. Umut dünyası! :)

Hemen aldım. Bakalım sonuç ne çıkacak?

Merak edenler varsa eğer fiyatı 14 TL civarı birşey.

Diğerlerinden farklı olarak bunu saç diplerinize sıkıyorsunuz. Diğerleri genelde saçın kuru yerlerinde veya uçlarında kullanılıyor.

Hehhhhhh heeeee..... Bu yaz beni Bodrum sahillerinde rüzgarda tel tel uçuşan rapunzel saçlarımdan takip edebilirsiniz efenim! Budur!


Kolye uçlarımı hatırladınız değil mi hani son gidişimde İstanbul'dan aldığım? İşte onlar içerisinde en çok beğendiğim bir tanesini halkayla zincire tutturup kolye yapıverdim. Aaaaaaa bir baktım ki fiiiiiiiiiii tarihinde biryerden elime geçen iki papatyamsı şeyden yaptığım küpeler onunla ne de güzel eşleşivermiş!

Yalan mı ama?

Güzel durmamış mı?  :)))




Efeniiiiiiiiiiiiiiiim. Bugün Pazartesi. O Ses Türkiye'nin finali var. Taaaaaaaaaa ne zamandan annemlere söz vermiştim ki finali birlikte seyredeceğiz diye. Birazdan onlara geçeceğim. Mısır patlattım şimdiden akşam için. Babam kestane de alacakmış, o da tamam. Hep birlikte kendi aramızdaki yorumlar eşliğinde seyredeceğimiz final akşamı için şimdiden tam gaz hazırız! Bugün annemlerde temizlik de vardı, ooooooooo süper! Annemin keyfine değecek yok; evi temiz, kızı yanında, patlamış mısır önünde :)))

Hatta ve hatta bir arkadaşımla kimin kazanacağına dair iddiaya bile gireceğiz... uzun süredir neredeyse  başından sonuna dek izlediğim tek program bu oldu.

Bir de yıllar önce ilk popstarı hiç kaçırmamıştık bizimkilerle. Sene olarak sanırım 2003'tü ama hala dün gibi aklımda; Deniz Seki, Ercan, Armağan Çağlayan jüri, Abidin, Bayhan, Barış, Aydan, Firdevs, Selçuk... yarışmacılar. Final haftası, iş için Kars'a gittiğim ilk haftasonuydu. Otelde tanışma yemeği vardı ve ben yemekten bir şekilde kaçıp lobide finali izlemiştim!!! Ne heyecandı ama... :)

Neyse efenim...

Benden bu günlük de bu kadar. Siz masalarınızın başında bu yazımı okurken-e ben kanepemde kurabiyem eşliğinde kahvemi yudumluyor olacağım :)

Herkese en başta sağlıklı sonrasında ise huzurlu, mutlu ve stressiz bir Pazartesi diliyorum.

Kalın sağlıcak ilen...




6 yorum :

  1. Güzel bir hafta diliyorum sana canım benim. Anneciğinle babacığına da selamlar saygılar :) Sen artık bu cümlelere çok alıştın ama yine söliycem. Bunlar da süper olmuş ki :) Kocamaaaaan öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi haftalar efenim :) Sevgi ve saygılar gerekli yerlere iletilmiş, karşılık olarak size "bilmukabele" denmiştir!

      Sevgiler & öpücükler :)

      Sil
  2. biraz olsun toparlamana sevindim.daha da iyi olacaksın.azcık dikkat.küpeler yine şık ve güzl.ellerine sağlık.istanbuldan aldığın kolye ucu şimdi tam takım olmuş ve yazdığın gibi çok yakışmış.güle güle kullan.kendine iyi bak.keyifli seyirler ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Alanay!

      Çooooook teşekkür ederim yorumuna, güzel sözlerine...

      Güzellikler seninle olsun.

      Sevgiler

      Sil
  3. demet hanim sizin gibi sanattan anlayan biri eminim yarismanin birincisini bilmisdir ve iddia yi kazanmisdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsız! Sanattan anlıyor muyum bilemeyeceğim ama en azından tahminimin ne yazık ki doğru çıkmadığını söyleyebilirim!

      Sevgiler

      Sil